Snabbis till IKEA

I helgen åkte vi en snabbis till IKEA för att lösa problemet med sopsorteringen. Hittade de grå hinkarna nedan som nu är prydligt monterade på en utdragbar skena under diskbänken. Som vanligt vid ett IKEA besök slank även en del andra prylar med hem. Det här är de jag kan komma på på rak arm..

image61

Foton från IKEA

Lampan ska sitta innanför ytterdörren i farstun. Får se om det blir en (eller flera) sådana i hallen innanför också. Egentligen skulle jag helst vilja ha någon sorts kristallkrona där. Den här från Ilva är ju t.ex. helt underbar! Jag tar tacksamt emot tips om ni sett andra läckra kristallkronor (och gärna till ett bra pris...).

image62
Foto från Ilva


Pysslat kort

Igår hade jag pysselkväll tillsammans med en kompis. Hade absolut ingen inspiration och hittade ingenting av det jag behövde. Börjar verkligen bli dags att tömma några till flyttkartonger nu så jag hittar mina prylar...

Det blev mycket prat och skvaller men inte så mycket till resultat. Två enkla kort att lägga på lådan krystade jag fram:
image60

Ogräs..?

När snön försvann upptäckte jag att skogsdungen som står på tomten var helt täckt av vitsippor. Eller snarare skott... Överallt på tomten såg jag dem så jag började fantisera om en vit matta kring hela huset!

Sedan kom mamma och hälsade på och jag visade stolt upp vilket vackert hav av vitsippor jag skulle få när de väl började blomma! Men vad säger hon..?! Det där är inte vitsippor! Det är Kirskål..! Och sedan började hon prata om att täcka över dem med plastsäckar och låta det ligga i 3 år för att ta död på dem innan det går att odla något..!

Nu har jag gått och hoppats och hållit tummarna för att hon ska ha fel... Men det verkar inte så för nu har det dykt upp någon enstaka vitsippa som blommar. Men resten växer på och blir mer och mer olikt vitsippor.. Ajaj... Ska jag bli tvungen att plasta in hela trädgården nu?! Måste nog läsa på lite om trädgårdsskötsel...

image58
Tydligen inte vitsippor...

image59
Jag har i alla fall en vitsippa..!

Säng - före och efter

Skrev i ett tidigare inlägg om att jag tillbringat hela helgen i källaren med penseln i högsta hugg. Det var den mörkbetsade furusängen jag gick lös på med vit färg. Tänkte nu visa resultatet.

Så här såg sängen ut när den stod i lägenheten:
image56

Och så här ser sängen ut nu i huset:
image57

Efter färghandlarens rekommendation gjorde jag såhär:
- Tvättade med målartvätt
- 2 lager kvistlack (hindrar också betsen från att tränga igenom)
- 1 lager grundfärg
- 2 strykningar färg (Lady från Jotun i en vit nyans med lite dragning åt grått)

Skönt att slippa slipa..!

Nu är det sängborden som står nere i källaren och väntar på sin tur. Tänkte bara bli färdig med hallen först...

Och ja... Att tapetsera om i sovrummet står på att göra-listan... :)

Rustar hallen

Ett av de nu pågående projekten är rusten av hallen. Taket har målats vitt, väggarna har snart tapetserats färdigt med återställare (så att vi slipper bredspacka över väven som satt där innan) och nu ska "den riktiga" tapeten snart upp. Skönt att helt slippa spackla, slipa och allt damm! På väggen blir det tapeten Ornament 8560 från Boråstapeter:

image55
Foto från Boråstapeter

Stolar till matsalen

I helgen var vi och hämtade stolar till matsalen. Kravet var sex stycken stolar med stoppad dyna som det är lätt att byta tyg på.

Jag hittade de här för ett bra pris på Blocket förra veckan. Fick ett repigt bord som hörde till på köpet (säljaren tänkte kasta det). Bordet får stå i källaren tills jag vet vad jag ska göra av det... Stolarna är riktigt stadiga och bekväma att sitta på så jag är nöjd. H tycker att de är helt ok som de ser ut idag, men jag hör allt att de skriker efter målarfärg... Tillbaka till den vanliga frågan alltså... Svarta eller vita stolar, svarta eller vita..? Just nu lutar jag lite mer mot svart... Ska se om jag inte kan få till en bild snart så ska ni få se resultatet så här långt.

image54

Fototapeter

I vardagsrummet vill jag ha vitt och neutralt på väggarna så att jag enkelt kan byta stil och färger på resten av inredningen. I sovrummet däremot tror jag att jag ska vara lite "modigare". Kanske en häftig fondtapet som är enkel att byta ut när jag ledsnar på den? Hittade de här fototapeterna från Decor Maison som är rofyllda och skulle kunna passa (de med färg går att få i svart-vitt). Vad tycks?

image50

image51

image52

image53
Foton från Tapet.se

IKEAS aprilnyheter

Satt och bläddrade i aprilnyheterna från IKEA när jag åt frukost idag. Upptäckte en ny favorit bland soffor och fåtöljer: Karlstad. Finns som vanligt i lite alla möjliga kombinationer och färger. Här är några varianter jag gillar extra mycket. Kastar med en bild på schäslongen Arild också.
image49
Foton från IKEA

I vårat skafferi

H har kapat och satt upp hyllor så nu har vi ett ordentligt skafferi som det går att gå in i. Skönt att tömma ytterligare ett par flyttkartonger! Men nu har vi inte längre någon bra ursäkt för att hela tiden köpa hämtmat...

image48
Nya skafferiet

Allt kan vara designat

Det känns som att jag har tillbringat hela helgen och måndagskvällen i källaren med mitt nya måleriprojekt. Hoppas att sista strykningen igår räckte så ska ni snart få se det färdiga resultatet.

Under tiden bytte H radiatorventiler och termostater på alla våra element. Vi har 29 st så det tog ett tag. Innan var det vissa element som inte fungerade och andra som stod på max hela tiden i källaren. Inte det bästa ur trivsel och energisynpunkt... Men visste ni att det finns designade termostater?! H har vvs-firma och är noga med detaljer inom det området... Själv tycker jag väl inte att utseendet på knoppen på elementet är det allra viktigaste...

Så här såg iaf de gamla termostaterna ut (delar av en trasig), en ny "vanlig" och slutligen en termostat från TA:s designserie som nu sitter i vårt hus... Man lär så länge man lever! :)

image47

Bord till matsal och vardagsrum

Får se om det kanske blir en sväng till Mio i helgen. Har hittat ett par fina bord därifrån som jag skulle kunna tänka mig. Måste bara stämma av med H och se vad han tycker först...

Matsalsbordet "Bill" i vitlack och metall ligger bra till. Kan bli 3 m med iläggsskivor! Jag tror att det skulle vara snyggt att kombinera ett sådant här modernt bord med stolar i äldre stil. Vad tror ni?
image44

Om jag ska hålla mig helt och hållet till den äldre stilen är annars Amelié väldigt fint.

image45

Mitt krav på ett soffbord är att det har en låda för fjärrkontrollerna. Det översta matsalsbordet "Bill" finns som soffbord också och skulle kunna fungera. Annars överväger jag "Emma". Det finns ett hörnbord i serien också. Priset är lika fint det: 1950:- !

image46
Foton från Mio

Robotdammsugare

Tror att en av mina närmaste investeringar blir en ny dammsugare. Det är stor skillnad på att dammsuga en lägenhet på 68m2 och ett hus på 212m2... Men teknikintresserad som jag är vill jag inte ha vilken dammsugare som helst! Jag vill ha en robot som sköter städandet naturligtvis!

Finns några olika modeller på marknaden.

Jag lutar mot en Trilobite efter att ha läst på lite på nätet. Den verkar vara bäst på att städa även om den låter mer än andra. Jag räknar med att den ska sköta sig själv under tiden jag är på jobbet så ljudet spelar ingen roll... Dessutom har mamma föregångaren och hon är nöjd med honom. Har ni testat någon robotdammsugare? Vad tyckte ni i så fall?


Electrolux Trilobite 2.0                             iRobot Roomba                                Kärcher RC3000
image41                      image42     image43
Foton från Electrolux, iRobot, Kärcher


Nu bor jag i hus!

image40


Nu är jag husägare på riktigt! Fick nycklarna i fredags och flyttade in under helgen! Gick riktigt fort då vi var 10 st som hjälptes åt att tömma vår 2:a.

Flyttstädningen av lägenheten är nästa steg. En städfirma har flyttstädat huset. En lätt städning som utfördes i torsdags eftersom de redan städat huset till visningarna och det sedan stått tomt. Det var en mycket lätt städning i mina ögon... Hittade bl.a. en död fluga i ett fönster och mitt på väggen hängde en död harkrank som jag lade märke till redan på visningen... Visst, inte hela världen. Men fönstrena var inte tvättade och ett par av dem var fulla med spindelnät. I mina ögon ingår tvätt av fönster absolut i en flyttstädning! Eller vad säger ni? I det här fallet handlar det dessutom om 18 fönster + gluggarna till källaren... Men förhoppningsvis/antagligen håller väl säljaren med mig om att det borde ingå... 

Annars har företaget som vi köpt huset av varit den perfekta säljaren! Vi upptäckte nu i helgen att diskmaskinen var trasig. H ringde och berättade det för dem igår och när vi kom hem från jobbet samma dag var diskmaskinen utbytt mot en helt ny! Verkligen snabba ryck!

Några som däremot inte verkar vara snabba är Bredbandsbolaget! De vill ha 3-5 veckor på sig att flytta bredbandet! Hur ska jag klara mig utan Internet hemma så länge?! Passar alltså på att flagga för att det nog blir lite sämre med uppdateringar här i bloggen än vad jag skulle vilja...


RSS 2.0