Bokhyllor

Hallen ovanför vår trappa ska bli ett litet bibliotek. Jag har alltid fantiserat om ett eget sådant. Jag älskar böcker! Och inte bara att läsa dem. Jag kan njuta av att gå omkring i ett bibliotek och titta och fingra på dem...

Just nu lutar det mot att vi försöker platsbygga en bokhylla. Jag vill att den ska täcka hela väggen. Taket lutar så det blir svårt att hitta en färdig hylla som passar in...

Letade efter inspirationsbilder på bokhyllor och hittade de här läckra:


Bokhylla från svenska Smånsk

Foton från MDF Italia


Foto från Brave Space Design

Även om jag tycker att de var häftiga är det inte någonting sådant jag tänkt mig i biblioteket. Jag föreställer mig en lite mer klassisk, enkel bokhylla hemma hos mig. Ungefär som en platsbyggd Liatorp från IKEA.
Foto från IKEA

Finns drömlampan?

Följ min blogg med bloggkoll

Jag letar efter skärmar till min nya takkrona. Hade tänkt att det skulle fungera med ett par billiga från IKEA som jag sedan kunde pynta till, men deras minsta vita är för höga. Letandet fortsätter.

Nu när det börjar bli mörkt på kvällarna märks det att det fattas en del lampor i huset. Visst är det mysigt med stearinljus, men jag skulle gärna vilja ha en lampa över t.ex. matbordet. Hittade de här fina hos Ljusinspiration:


Foton från Ljusinspiration

Jag skulle helst vilja ha en lampa över matbordet som påminner om "Småland". Den ska ha både elektrisk belysning och levande ljus. I mina fantasier klär jag den med blommor på sommaren, höstlöv på hösten och grankvistar på vintern... Men eftersom jag känner mig själv tillräckligt för att veta att det kanske inte blir av så ska den vara snygg även utan pynt. Den får gärna vara bred/lång så att den hänger över en stor del av bordet som är stort. Och så vill jag att den ska vara lite mer arbetad och snirkligare än "Småland"... Någon som har sett min drömlampa eller finns den bara i min fantasi..?!

Marimekkos höstkollektion

Här är mina tyg-favoriter från Marimekkos höstkollektion. Har du någon favorit?Foton från Marimekko

Bruka

Idag var jag in i en Bruka-butik och kan återigen konstatera att de verkligen har massor av fina saker att lägga till på önskelistan! Den här lilla burken fick följa med hem:Andra favoriter från Bruka:

         

Foto från Formodesign och Inreda.com

Nu kan jag också spraya!

Härom dagen beklagade jag mig över mitt misslyckade försök att måla med sprayfärg. Efter en del slipande gjorde jag ett nytt försök med sprayburken. Den här gången var jag också utrustad med lite mer tålamod. Genast gick det mycket bättre! Jaja, före-bilden ser trevligare ut med gräsmattan som bakgrund, men nu var det den nya färgen som skulle beundras..! :) 

En award

... har jag fått av Johanna. Tack så mycket! Vad glad jag blir över att någon uppskattar min blogg! Johanna har den inspirerande bloggen Södralycke. Titta in där och du ska se att du hittar henne med målarpenseln i högsta hugg, gjutandes i betong, fixandes med ord-tavlor, eller något annat kreativt!

Eftersom jag har dålig koll på vem som har fått vilken award bland de som cirkulerar nu fegar jag lite och väljer att skicka den vidare till er av mina läsare som eventuellt inte redan fått den...


Underbar höst med Lexington

Visst älskar jag sommaren, men om hösten blir lika underbar som den verkar i Lexingtons höstkatalog är den välkommen hit nu direkt!
Foton från Lexington

Bakluckan

Igår kom jag äntligen iväg till Bakluckan som är en stor drive-in-loppis nära Östhammar. Jag har aldrig varit där tidigare, men läst om det på flera bloggar, bl.a. hos Small town style. Bakluckan var helt klart värt ett besök! Det fanns även en hel del andra loppisar i närheten. En del med skräp och en del bättre.


Jag hittade inte så mycket, men en takkrona fick följa med hem. Behöver jag säga att H inte var så imponerad över mitt fynd..? Men han var i alla fall glad över att det inte var ännu en stol jag släpat hem... :) Men vad tror ni? Visst kan väl den här bli snygg? Några nya skärmar tror jag gör mycket...
Misslyckad målning

Här skulle ni få se före- och efterbilder på ett av sommarens loppisfynd. Men det får ni inte... Jag köpte sprayfärg på Clas Ohlsons och skulle ge mig på spraymålning för första gången. Hur svårt kan det vara?! Men det gick inte så bra... Först var jag otålig och sprayade så att färgen rann. Sedan trodde jag att det var torrt och vände på mitt fynd för att måla andra sidan. Det var tydligen inte torrt... Nu är det tidningspapper fastkladdat på alltihop... Så jag gick in igen. Får se om jag orkar med att gå ut senare ikväll och ta reda på röran...

Foto från Clas Ohlson

Tävling

Jag är svag för Marimekkos produkter så naturligtvis är jag med i Tjohalias tävling där det går att vinna en sådan här fin skål! Tävla du med! Men kom ihåg att jag paxat ett av de tre priserna... :)


Cult och Change

Jag fick den här ljusstaken när jag fyllde år nu under sommaren. Då såg den ut som på det översta fotot. Idag hittade jag ett par manschetter billigt på rea så nu har jag något att variera med. Jag tycker bäst om den tredje varianten. Fast det känns lite väl juligt med det röda... Och jag har inte rött i något rum... Slutsats: Jag behöver ännu fler manschetter... :)


Glimtar av Rysk inredning

Jag har tyvärr inte så många foton att visa från Ryssland på inredningstemat. Jag misstänker att foton av det här slaget inte passar in i kategorin inspirationsbilder... Trots den något enkla inredningen imponerade datorerna. De var rejält kraftfulla och användes av ungdomar för att redigera film på ett sommarläger med temat filmskapande.


Någonting jag hellre skulle ha här hemma är det här som jag såg på ett café. De hade helt enkelt fällt in en tv i väggen och ramat in den med en läcker guldram. De matchande tavlorna runt omkring gjorde det hela ännu bättre tycker jag.


Har jag fått stolsting..?

Ja, ja... Jag vet... Jag har nog blivit lite smått besatt av stolar... Hittade den här på loppis igår och den fick följa med hem. Inte för att jag behöver fler stolar... Men vem kan stå emot en sådan här skönhet?! Inte jag i alla fall! Den får stå i mitt favoritrum (= det enda rummet vi hunnit rusta) hallen ett tag. Måste rusta fler rum så jag får någonstans att ställa alla stolar...

Ryssland - Ett land med kontraster

Nu är jag hemma igen efter en intressant resa till Ryssland. Det har varit fullt schema i nästan 2 veckor med allt från guidad båttur i St. Petersburg och shopping till besök på barnsjukhus och ungdomsgårdar i Petrozavodsk. Ryssland är verkligen ett land med stora kontraster! Gammalt blandat med modernt. Fattigt och rikt. Ett spännande land att besöka.


Bloggpaus

Nu blir det bloggpaus i närmare 2 veckor. Jag ska iväg på en lite udda semesterresa. Berättar mer när jag kommer hem igen. Ha det så bra!

(Lägg gärna till mig på Bloggkoll så märker du när jag är tillbaka igen.)
Foto från
www.inreda.com

Carl Larssons hem

Vi har besökt Carl Larssons hem i Sundborn. Genast börjar jag ifrågasätta om jag verkligen vill ha ett vitt hem... Det är allt bra härligt med alla hans färger också...Foton från www.carllarsson.se

Där pågår nu också utställningen Sundborn goes extreme again som "utmanar det svenskaste som finns och vänder upp och ner på det välbekanta och trygga".

Kan inte påstå att jag tyckte att den utställningen var särskilt bra. Det var mest ett försök att provocera. Och nästan all konst som skapas nu för tiden försöker väl provocera... Vore väl nästan mer provocerande att göra konst som INTE försöker provocera... Ojoj, nu låter jag väl som en gammal sur tant... :) Men det fanns en stor ljuspunkt i den här utställningen. Titta på de här underbara skorna som Åsa Westlund skapat! Oj om de bara kostat hälften så mycket... Räknade om priset i antal stolar hittade på loppis och kunde inte med gott samvete köpa skorna trots att de är fantastiskt snygga..!

Foto från http://www.asawestlund.com

Lite orolig...

H:s föräldrar har börjat städa i sitt uthus. Hans pappa frågade om jag var intresserad av några stolar de inte ville ha kvar. Naturligtvis var jag det! Han kom snabbt och lämnade av ett gäng stolar och våra gamla blå fåtöljer som de använt i sommarstugan. Dessutom står det tydligen en släpkärra med ytterligare möbler och väntar på att vi ska ta en titt på dem...

H är inte riktigt lika entusiastisk som jag över gamla möbler... Så lite orolig var jag allt för vad han skulle säga när han kom innanför dörren och det såg ut så här i hallen... :) Kan meddela att han tog det bra. Han bara suckade och klättrade över dem... :)


RSS 2.0