Fattigmanssilver från vackraste butiken

Nu under ledigheten har jag varit på utflykt till Västerås för att bl.a. besöka butiken Design and Countryhouse som jag skrivit om tidigare. Jag blev inte besviken! Denna vackra, vita affär blev genast min favoritbutik! Flera fina saker fick följa med hem, bl.a. den här kulan och krukan i fattigmanssilver:


Jul i vardagsrummet

Nu har jag dokumenterat hur den första julen i huset ser ut. Passar på att bjuda på en samling bilder från vardagsrummet.

Välkommen in!
Ny systemkamera!

Sedan i somras har jag haft ögonen på en ny kamera. Innan jul gjorde jag en beställning och dagen före julafton var den här. Min digitala systemkamera!


Slut på sådana här suddiga foton tagna med mobilen!

Jag valde en Canon EOS 450D efter mycket funderande. Det som vägde över och fick mig att välja just den här kameran är att den är så liten. Ingen risk att den blir liggande hemma för att den är för otymplig att bära med. Jag valde också Canons 18-200mm zoomobjektiv (för att slippa byta objektiv hela tiden).

God Jul!


Senaste nytt om wc-rusten

En liten uppdatering från wc-rusten: Golvvärmen är på plats och likaså panelen på väggen. Fixturen som toaletten ska hänga på är inbyggd i sin låda. Väggarna spacklade och taket fixat.

Nu är väggarna dessutom grundmålade. Kakelkillen skulle komma hit idag, men plattorna visade sig vara felbeställda så vi får vänta lite till. Behöver jag berätta att vi spräcker tidsschemat och inte blir färdiga innan jul..?! Men snart så!


Julkorten skickade. Pust!

Händer inte så mycket här i bloggen just nu. Händer desto mer i livet så här i december med glöggkvällar, julbord, julklappshandling och allt annat. Julkorten är äntligen färdiga och postade! Några hann jag t.o.m. föreviga innan det var snabba ryck till brevlådan. Sista minuten som vanligt...


Välja tvättställ

Att välja tvättställ var riktigt svårt! Wc-rummet är så litet att vi måste ha ett riktigt minitvättställ. Här är några små, vägghängda tvättställ i olika stilar som jag gillar. Favoriten är det översta från Sanova eftersom jag vill ha lite äldre stil på toaletten. 
Foton från Sanova och Dansani


Nu blev det inte något av de här små tvättställen eftersom de alla var för stora! Vilket vi valde tänker jag vänta lite med att visa.

Flexibel bokhylla

Annorlunda bokhylla av Reinier de Jong som fungerar både i lägenheten och i det stora huset:


Foton från
Reinier de Jong


Julgrupper

Häromkvällen var jag med jobbet till en blomsterhandel och tillverkade julgrupper. Jag försökte använda röda julstjärnor, men det lyckades inte. Det måste helt enkelt vara vitt för att jag ska vara nöjd!


I min vackra, vita vintervärld!

Vissa dagar är det lättare att kliva upp ur sängen än andra!


Utmaning - 8

Jag har blivit utmanad av tjejerna bakom Inredning & Pyssel och Hemma hos Kikan. Naturligtvis hakar jag på.

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
Förr kallades jag såpadrottningen eftersom jag följde varenda serie. Nu har vi bara bond-tv så jag kan inte ens fylla listan!
1. Äntligen Hemma
2. Bonde söker fru (lite pinsamt, men jag erkänner!)
3. Packat och klart
4. Grey´s Anatomy (stor favorit sedan förr)
5. Vänner (stor favorit sedan förr)
6. ?
7. ?
8. ?

8 saker jag gjorde igår
1. Jobbade
2. Tränade PowerYoga
3. Panikstädade det sista
4. Hade gamla jobbarkompisarna hemma på glöggkväll
5. Åt pepparkakor med grönmögelost till kvällsmat...
6. Letade tvättställ på nätet till wc-rummet
7. Somnade i samma minut jag lade huvudet på kudden
8. Missade att publicera det här inlägget...

8 saker jag ser fram emot
1. Julen
2. Att göra julgrupper hos blomsterhandeln imorgon
3. Glöggkväll med jobbarkompisar på måndag
4. Att wc-rummet ska bli färdigt
5. Helgen
6. Att mitt nya projekt på jobbet ska ta fart
7. Weekendresa till Istanbul 2009
8. Framtiden!


8 favoritrestauranger (eftersom jag inte har så många favoritrestauranger skriver även jag maträtter istället)
1. Sushi
2. Kyckling med jordnötssås
3. Pannkakor
4. Janssons frestelse
5. Ädelostpaj
6. En rejäl köttbit med potatiskroketter och bea
7. Köttfondue med massor av olika såser
8. Allt gott H lagar till mig!

8 saker på min önskelista
1. En systemkamera
2. Mateus-porslin
3. En egen symaskin
4. Fårskinn
5. Lap tray
6. Lovikavantar
7. Smycken
8. Bra saker H kommer på som jag inte hade en aning om att jag verkligen önskade mig! :)

8 personer jag utmanar
Har ingen aning om vilka som redan svarat. Om du inte har gjort det redan utmanar jag Dig!


På skoterutflykt ett tidigare år

Glöggkväll och nya gardiner

Ikväll har jag haft glöggkväll här hemma med tjejkompisarna från mitt gamla jobb. Alltid lika kul att sitta en helkväll och skvallra! :)

Några av dem hade inte sett huset tidigare så här har fixats och städats rejält inför kvällen. Kul att bjuda in till ett julpyntat hus istället för en övermöblerad liten lägenhet!

I köket är mina nya gardiner på plats. Jag sydde förenklade "1700-talsrullgardiner". Vi behöver aldrig rulla ner dem så jag har helt enkelt rullat upp dem och knytit fast dem med sidenband.


Målat vitt igen

Här är den senaste möbeln som råkat ut för min vita målarfärg. Som vanligt är det ett loppisfynd jag gett mig på. Tyvärr har jag inte några före-bilder den här gången eftersom jag var så ivrig och satte igång att måla direkt. Älskar formen på benen!


Tips om musik

Lars Winnerbäck tillhör mina favoriter. Jag blev därför väldigt glad när jag vann en dubbelskiva med musik i samma stil inne hos EvelinaLinnea. Tack igen!

Artisten är Lars Sundin och skivan heter "Storma mina vägar". Jag har nött skivorna här ett par dagar nu och de innehåller flera riktigt bra låtar! För tillfället är både Winnerbäck och julmusiken utkonkurrerad av Sundin!

Om jag gjorde dig nyfiken kommer här ett smakprov!När vi ändå är inne på temat musik vill jag passa på att tipsa om Last.fm. Det fungerar som en webbradio och rekommenderar musik baserat på vad du gillar att lyssna på. Jag har dessutom laddat ner deras program så Last.fm håller koll på vilken musik jag lyssnat på. Jag berättar om jag älskar eller hatar en låt och musiken som spelas anpassas efter det. Inget prat, ingen reklam, bara skön musik!

Spiti på nätet

När jag är i Stockholm passar jag gärna på att titta in till Spiti. Det är en mysig affär med mycket fint. Senast jag var där hittade jag min ljusslinga med stjärnor som jag tycker hemskt mycket om. Och nu har Spiti äntligen öppnat sin webbshop! Jag saknar fortfarande många favoriter på nätet, men det fylls väl förhoppningsvis på med fler varor.


Foton från Spiti

Levande blomkruka?!

Jag tycker hemskt mycket om blommor, men glömmer ofta att vattna mina.


Jae-Han Song har ett förslag på hur jag ska lyckas bättre. Jae-Han har designat en blomkruka som utvidgas och dras ihop som ett par lungor. Så länge blomkrukan rör sig och ser ut att andas mår blomman bra. När krukan står still är det dags att vattna eller ställa blomman i solen.
Foto från Techviva


Hm... Det skulle göra det ännu mer påtagligt och ledsamt när jag dödat en av mina växter så vid närmare eftertanke tror jag att jag skippar den här idén...


Snygga element

Eftersom jag ofta fryser är element viktiga för mig så här på vintern... Tyvärr är de ju oftstast inte särskilt vackra. Som tur är har problemet börjat uppmärksammas. För vad sägs om de här tre radiatorerna (Ciussai, Random och Sbox) från Ad Hoc?Foton från Ad Hoc


Kranstillverkning

Mamma och jag har som tradition att göra kransar tillsammans inför julen. I helgen var det dags och nu hänger den här kransen och pryder vår ytterdörr här hemma. Planterade också hyacinter och murgröna i fatet jag köpte häromdagen.


RSS 2.0