Tapetfunderingar till toaletten

Den här bilden är den jag har i huvudet när jag funderar på hur det ska se ut på lilla toaletten nere.


Foto från Fresno & Bruno Collection

Det vi har bestämt så här långt är att vi ska försöka hitta likadana plattor till golvet som vi har i hallen utanför. På väggarna blir det vit bröstpanel av pärlspont. Toaletten blir en vägghängd "Classic" från Gustavsberg.



Det jag funderar över nu är tapeten ovanför pärlsponten.


Först tänkte jag mig en enfärgat beige (typ som på min inspirationsbild högst upp). Men det blir kanske lite tråkigt?


Sedan halkade jag in på lite diskreta blomrankor. När jag väl började titta på den stilen hittade jag alla möjliga snygga! Frågan är nu hur modig jag ska vara inne i det pyttelilla rummet... Har du synpunkter eller förslag blir jag otroligt tacksam!


Tapeter från Sandberg, Tapetorama och USA Wallpaper


Lite nytt hemma

Hann med en sväng i ett par affärer efter jobbet idag. Ett par fusk-kvistar med snöbär (eller smällbär som vi sa när vi var små och hoppade på dem) fick följa med hem och ersätta mina riktiga som vissnat. Här får de sällskap av en lykta H fick i födelsedagspresent.



En annan present var den här klockan. Cult gör verkligen mycket fint!



Höstkransar

Klickade runt på jakt efter inspiration till toaletten, men fastnade för något helt annat. Hittade de här fina kransarna hos Better Homes and Gardens. Tycker bäst om den i mitten till höger. Eller kanske den överst till höger... Eller den längst ner till höger... Eller någon av de andra... :)

Foton från BHG

Skitkul med rust!

Födelsedagsfirandet är avklarat och rusten kan påbörjas igen. H körde igång med lilla toaletten nere igår. Jag misstänker att det kommer att ta tid så den här gången blir det inte före- och efterbilder. Det får bli foton som förhoppningsvis visar hur arbetet går framåt istället.

Om du vill se snygga foton från ett stylat hem är det dags att klicka vidare till en annan blogg nu.


Ett tips till er andra: Om ni bilar ett hål genom taket ner i tvättstugan kan det vara bra att röja undan i tvättstugan först. Tvätten blir inte renare av ett lager stendamm...

Firat

H har fyllt år så här har varit fullt upp med städande och firande de senaste dagarna.



Han fick flera fina presenter, bl.a. en ny dörrmatta:





Den gamla hade fått följa med från lägenheten och var sliten och fel storlek till huset... Ganska välbehövligt med en ny va? :)


Jag har gjort tavlor

I helgen firade H och jag vår årsdag. Till den gjorde jag äntligen de två tavlorna jag tänkt på länge. Den översta består av ord från Cecilia Vennerstens "Det vackraste" och den andra är ord om oss och vårt förhållande.





Södralycke har visat så många fina tavlor så jag vill passa på att tacka för inspirationen!

Badrumsinspiration

Det finns verkligen hur många snygga badrum som helst. Och i många olika stilar! Lite inspirationsbilder:


Foton från Marie Claire Maison


Privat loppis?!

Hemma hos mina föräldrar går det att göra alla möjliga fynd! En tur med mamma i källaren är som att gå på en bra loppis! Fast mycket billigare. Närmare bestämt helt gratis! :)

Vi hittade en gammal gryta där nere. Jag har målat den med hammarlack så att den inte ska rosta och lämna fläckar efter sig. I helgen planterade jag lite ljung så nu ser det ut så här på trappan:


Norm 69

Äntligen är mitt inköp på plats! Och visst är det en ny lampa. En Norm 69.



Fick den för 500:- på mässan. Man köper den omonterad så jag har vikit och monterat ihop den. Jag tänkte som vanligt: "Hur svårt kan det vara?". Och visst, det var inte svårt. Men det tog tid! Jag har nog lagt ner ungefär 8 timmar på att montera ihop den! Och händerna ser ut som att jag varit i slagsmål med en katt... Men snyggt blev det!

Här är kartongen jag visade lite av senast. Bra gissat Sandra/Tjohalia!


Fyndat!

Här kommer en liten tjuvkik på det jag handlade på Hem & Villa-mässan. Inte färdigt att visa i sin helhet än...


Inspiration från Hem & Villa

Tänkte visa ett par foton från mässan. Det blir tema badrum eftersom det var det vi tittade mest på.

Gustavsberg hade en del läckra saker, t.ex. de här tvättställsblandarna i serien "Coloric":



Toaletten "City life" var häftig och har naturligtvis mjukstängande sits som sakta fälls ner. Lägg ett par kuddar uppepå sitsen så kommer gästerna ut från badrummet igen och frågar var toaletten är! :) Priset är inte fullt lika fint, ca 37 000:-...




Det här badkaret från BT-trading var både billigt och snyggt! Blandaren likaså! Mässpris på 6995:- inklusive blandaren. Men H är ju tråkigt upplyst inom området och berättade att rör inte får komma upp genom golvet i våtzon = ej tillåtet med golvmonterade blandare... :(


Kul matreklam!

Idag fick vi ICAs rabattkuponger från satsningen "Mina varor". Erbjudandena är baserade på de varor man brukar köpa. Det finns också beräkningar på hur ofta man "ska" köpa en viss vara och ICA håller koll på när det är dags att fylla på hemma igen. Kul och smart idé! Första gången jag uppskattat reklam från en mataffär.

Men visst börjar jag fundera över våra shoppingvanor... Visst, ketchup, balsam, morötter och smörgåsskinka känns vettigt. Men nog  får jag lite dåligt samvete över att ICA tror att vi är intresserade av att köpa chokladkaka, bea-sås, ölkorv och drinkmix... :)


Svamp

Kommer ni ihåg mitt berg av svamp? När all svampen torkat såg det ganska fjuttigt ut. Det mesta har jag nu burit ner i matkällaren, men några burkar har fått flytta in i skafferiet.



Martha Steward har lite mer fantasi än vad jag har på svamp-temat:





Foton från Martha Stewart

Aktuella tävlingar

Oj oj, nu är det många tävlingar på G här ute i bloggvärlden som jag hemskt gärna vill vinna. Jag buntar helt enkelt ihop alla i ett inlägg. Spana in de här vinsterna och tävla du med!

Tusen idéer och en fröken har gjort en såå fin kudde:


Villa hemmet lottar ut de här bokstäverna:


Nublus blogg lottar ut boken "Pyssel de Luxe":


Mitt vita hus lottar ut en kökshandduk:

Hos Inredning med mera kan man vinna en fin ljusstake:


Fyra årstider lottar ut bakformar:


Granne med Selma lottar ut en julpåse:


Blomsterverkstad lottar ut ett krans-kit. Dela det vackra. Vinn ett pris. Klicka på bilden nedan.


Runda bordet

Tänkte visa den senaste möbeln jag har målat. Vitt som vanligt. Det lilla bordet står här i blivande biblioteket:


Fult kök..?

Ser det ut så här i ditt kök..?


Dra då ner rullgardinen och Taaadaaaa! Nytt kök, städat och fint på en gång! :)



Gissa om jag skrattade när jag såg det här på Hem & Villa-mässan?! Hur kul som helst tycker jag! Och jag som funderar på en snabb mini makover i köket... Det här löser ju problemet snabbt! :)

Mässor för hemmet

Imorgon bär det av till Stockholm och de två mässorna Hem & Villa (en mässa för större förändringar i hemmet) och Hem 2008 (inrednings- & designmässa).

Det har stått still på rust-fronten här hemma ett tag i väntan på Hem & Villa. Ska dit och klämma och känna på toaletter (provsitta!?) och handfat och annat som behövs när vi gör om lilla toaletten. Hittills har jag bara tittat på nätet och i de kataloger H kommer hem med. Jag vill se sakerna på riktigt!

Annars verkar Hem 2008 mer spännande tycker jag. Den arrangeras tillsammans med ELLE Interiör och där ska finnas allt möjligt inom färg, form och design. Och möjlighet att shoppa... :)

Om du möjligtvis r

Foton Stockholmsmässan Alexander Ruas 

Lettisk design

Läcker design från Lettland av Stanislav Katz:



Foton från Stanislav Katz

Höstpyssel

Sugen på att sitta inne och pyssla så här på hösten? Och tycker att det är för tidigt för att börja med julkorten..? Allas vår pysseldrottning nummer ett, Martha, har naturligtvis förslag på höstpyssel. Själv lägger jag till de där grytunderläggen på min långa vill-göra-lista.



Foton från Martha Stewart

Ny web-shop

Design and Countryhouse har precis öppnat en web-shop. Än har jag inte besökt butiken i Västerås på riktigt, men jag vill verkligen dit! Att de skulle börja med försäljning på nätet är precis vad jag önskat mig!

Men hur kommer det sig att jag hittat och blivit förtjust i en butik jag aldrig besökt? Jo, när jag var liten åkte vi ofta och hälsade på min farmor på helgerna. Då åkte vi förbi Design & Countryhouse underbara hus. Jag brukade sitta bak i bilen och fantisera om hur jag skulle flytta dit när jag blev stor. Och så nu en dag snubblade jag över deras webbsida och kände genast igen huset från mina drömmar. Och det visade sig att det nu ligger en inredningsbutik där inne som verkar helt fantastisk! Kolla själva!




Foto från Design and Countryhouse

Höstblommor

Sommarblommorna har nu till slut gett upp. Eftersom det varit så vackert väder idag passade jag på att plantera lite höstblommor istället. Murgrönan får hänga med ett tag till. Får se hur länge de står sig.



Skyndade hem idag för att hinna kapa färdigt veden innan det blev mörkt. Nu är det bara klyvningen kvar...

Men nu får det räcka för idag! Ska krypa ner under en filt med en kopp te och försöka mota det halsonda som smyger sig på.

Ha en mysig kväll!


Helgen i foton

Lördagen var en härlig höstdag. Tillbringade hela dagen utomhus.



Kapade ved i massor. Gav inte upp förrän motorsågen fick nog.



Idag har regnet öst ner istället. Städat och tvättat men även hunnit måla lite. Resultatet visas inom kort.
Dagens höjdpunkt är H:s insats i köket:


Varning! Jultema...

Jag måste tyvärr be känsliga läsare sluta titta här. Det här inlägget innehåller julpyssel. Och ja, jag är fullt medveten om att det bara är början av oktober. Men i år ska jag vara ute i god tid för en gångs skull! I år ska julkorten postas innan julafton!

Jag har nu börjat med julkorten tillsammans med P, min pysselkompis nummer 1. Som vanligt var det mycket skvaller och mindre resultat... Men tre enkla kort fick jag i alla fall färdiga:


VWV - Vägghängda WC Varianter

Tidigare har jag tyckt att alla vägghängda toaletter sett ungefär likadana ut, och dessutom ganska fula... Men nu när jag börjat kolla runt upptäcker jag att det finns en del olika att välja på.

Ni som läste mitt förra inlägg om vilken stil jag är ute efter förstår säkert att jag lutar mot toaletten på det första fotot. Fast antagligen med en svart sits istället. Det 3:e alternativet tycker jag ser ut som en tidlös design som jag inte skulle tröttna på så den kan jag också tänka mig. VIlken skulle du välja?

Foton från Hus&Hem

Tapeter från Sanderson

Jag har ju spanat in en tapet från Duro som jag vill ha i vardagsrummet och ev. matsalen. Hittade en liknande hos Sanderson:


De har också många andra fina tapeter. Kanske inte någonting för mitt vardagsrum, men i ett sovrum skulle de vara snygga!








Foton från Sanderson


RSS 2.0