Funderingar kring nästa projekt

H har fått för sig att han vill rusta lilla toaletten nere nu. Det är inte det jag prioriterar högst. Jag skulle gärna se att vårt nästa projekt var att tapetsera vardagsrummet eller bygga bokhyllan i biblioteket... Men han måste väl få vara med och bestämma han också... :)

Sedan har vi lite olika tankar om hur det ska se ut på toaletten. Jag fantiserar och pratar om den här stilen:


Foto från Villeroy & Boch





Foton från Fresno & Bruno Collection

H är betydligt mer praktisk av sig och pratar om golvvärme, golvbrunn och vägghängd toalett. Och det här med tvågreppsblandare finns inte i hans värld överhuvudtaget: "Varför backa i utvecklingen?!?". 

Det får bli en kombination av praktiskt/modernt och gammalt/vackert. Han måste ju som sagt också få tycka till, och eftersom han är rörmokare känns det ju ändå lite som hans område... :)

Höst vid entrén

Idag tänkte jag visa hur entrén ser ut nu när det hunnit bli höst. Den största skillnaden syntes nästan inte så jag kastar in närbilder på det... Räcket har alltså bytt färg från rostigt ljusgrått till svart. Jag är så nöjd med resultatet! Balkongen ovanför får jag spara till nästa sommar. Betydligt läskigare att måla utsidan där uppe...

Apropå balkongen så har vi nu bott här i ett halvår och jag har fortfarande inte varit ut på den! Det låter ju inte klokt! Men trallen där uppe behöver bytas ut och det är betydligt trevligare att sitta på solsidan i trädgården istället så jag skyller på det... Dessutom sitter inte nyckeln i dörren... ;)



Nytt är också blomlådan och innehållet i den:




Svamp, svamp och mer svamp

Det har verkligen varit en härlig helg ute i solen! Igår var jag ute i skogen och plockade kantareller. Har aldrig sett så mycket svamp förr! I vanliga fall brukar svampplockandet vara något av en jakt. Jag smyger runt i skogen och letar. Plötsligt får jag syn på en svamp och kastar mig över den! Det gäller att plocka dem fort innan de varnar sina kompisar... I år var det betydligt lättare. Jag bara satte mig ner och plockade. Och plockade. Och plockade... Behövde knappt flytta på mig..!







Som ni ser är köket nu helt översvämmat av svamp! Och då har vi redan gett bort massor till både mina föräldrar och H:s.

Mingla proffsigt

Jag tillbringa hela den här fredagskvällen hemma i soffan. Men om jag hade varit ute och minglat runt hade jag uppskattat de här produkterna. Och jag misstänker att det inte bara är jag som har problem att balansera runt med mat och glas samtidigt som jag skakar hand med folk och inte hittar någon sittplats..?



Foton från K-wine



Foton från Fred

Höst hos Gant

Visst verkar hösten mysig hos Gant? Tror jag ska tillbringa kvällen framför öppna spisen under en filt.




Foton från GANT

Hösten har nått till fågelbadet här hemma också:


Är det det här som kallas kärlek..?

Ja, jag tror bestämt det! H var i Stockholm i helgen och kom hem med det här! Gissa om jag är lycklig?! :D



Favoriter från Bloomingville

Stort vill-ha-begär på många av Bloomingvilles saker. Här är några jag tycker extra mycket om:



Foton från Bloomingville

Målat!

Det här är ett av mina senaste små projekt som haft med målarfärg och pensel att göra:



Och så här blev resultatet:





Fick bordet av H:s föräldrar. Det får stå i hallen under tiden jag velar och inte kan bestämma mig för ett sideboard.

Det blev mer jobb än vad jag tänkt mig. Började med att slipa, sedan 2 lager kvistlack på kvistar, grundfärg, 3 lager färg. Lyste igenom gult där det inte var kvistar... 2 nya lager kvistlack över hela, grundfärg och 2 lager färg. Pust! Äntligen helt vitt! Det går inte alltid så fort som jag vill...

Sommaren är kvar!

Än är sommaren inte helt borta!



Sommarens plantering nedanför trappan blommar fortfarande, även om Mårbackan är inne på sista refrängen.



En liten rosbuske av okänd sort blommar för fullt.



Solstolen och grillen står fortfarande framme. Jag är optimist! Tror inte att jag har visat uteplatsen tidigare. Den är ganska mörk eftersom den är täckt av syrener och kaprifoler. Får se om vi nöjer oss med att kapa ner lite till nästa år eller om det blir en helt ny variant på uteplats. Nu ska jag ta min kopp te och sätta mig i solstolen.

Hjälp Uppdrag Barn du med

Om du har en blogg så länka till Uppdrag Barn du med. Vattenfall skänker 20 kr till Childhoods verksamhet för varje inlägg.


Jag sitter i soffan och läser ikapp en massa bloggar. Väntar på färg som ska torka... 22:30 får jag måla nästa lager. :)
Trevlig helg!

Gardiner och lökar

Nu har jag fått upp de första gardinerna. Letade fram några turkosa som jag hade i lägenheten. De får duga tills det blir dags för julgardiner. Men ska jag köra med enbart de enfärgade? Eller är det bättre med de mönstrade?




Idag har jag grävt ner lökar så i vår ska det blomma lite här och där på tomten. Mest krokusar blev det. Ska prova och se hur det är med rådjur här innan jag satsar allt för mycket på lökar. Mäklaren var nog ingen större trädgårdsentusiast för han försökte sälja in huset genom att berätta om de vackra rådjuren som går förbi på våren...



Ps: Vad det ska bli av tyget jag visade igår och mitt målande jag nämnt tidigare hoppas jag kunna visa upp i helgen.

Svart och vit och mycket slit

Många projekt på G här nu, men inget som blir helt färdigt. Nu ger jag upp för idag. Fortsättning följer...


Piff på ytterdörren

Nu är ytterdörren höst-piffad. Mamma hade en krans hon inte behöver så jag fick låna den. Tack! Jag tycker att den ser verklighetstrogen ut. Och genast ser det mycket trevligare ut när jag kommer hem.

Tanken är att dörren ska oljas in. Har köpt någon sorts olja att behandla den med. Men då ska dörren slipas ordentligt först. Och så behöver det vara fint väder i ett par dagar så att det torkar ordentligt också. Känns inte som att det kommer att bli av i år...

Funderingar kring tapet och måleri

I helgen var jag och hämtade några tapetprover till vardagsrummet. Till det rummet är jag ute efter en neutral tapet som jag kan ha i många år utan att ledsna på den. Jag tänker mig någonting med lite klassisk herrgårdskänsla... Hittade den här som är ungefär vad jag tänkt mig. Det är verkligen hopplös svårt att föreställa sig hur det ser ut när man ser den så här på skärmen och inte ens ser rummet... Men har du några synpunkter ändå..? Är det här "klassisk herrgård" för dig..?! Eller vad skulle du säga var typiskt men ändå neutralt..?!


Duro Esplanad 276-03

Vardagsrummet sitter ihop med matsalen med en stor dörröppning. Golvet är fiskbensparkett och sträcker sig genom båda rummen. Jag funderar på om jag ska använda samma tapet till båda rummen. Eller är det för tråkigt..? Eller för randigt..? Många funderingar som snurrar i huvudet nu. Det är svårt att välja tapeter!

Sedan har jag ett annat problem... Slipade, kvistlackade, grundmålade och målade tre lager vitt på en möbel. Men det lyser fortfarande gult igenom där jag inte kvistlackade..! Vad gör jag nu?! Kan jag kvistlacka mer ovanpå alla lager med färg? Eller måste jag slipa ner och börja om från början..? Eller kan jag göra något annat..? Någon som vet..?

Orkidé och utmaning

För första gången blommar en av mina orkidéer om. Och på tre stänglar! Jag är jättenöjd och naturligtvis fick blomman flytta till hedersplatsen i vardagsrummet som belöning! Kompisarna står kvar i "barnkammaren" i badrumsfönstret i väntan på att börja blomma de med. Jag har ju bara haft dem i ca 5 år så än ger jag inte upp... :/



Jag har fått en utmaning av bloggarna Jag och mitt hem och Jennys hus. Naturligtvis antar jag den och avslöjar lite om vad jag gillar.

Mina svar:

Klädbutik - b.young och VeroModa på hemmaplan. Helst handlar jag på mig i olika butiker (som inte finns hemma) när jag är ute och reser.

Inredningsbutik - Mio handlar jag mest hos och Sia är en annan favorit.

Godis - Allt med choklad!

Stad - London

Dryck - Mjölk till vardags och jordgubbsmargarita på helgen...

Musik - Ballader... Eller allt av Winnerbäck och Roxette...

TV-serie - Försöker att inte titta på tv just nu. Finns ju så mycket annat jag vill hinna med. Men tidigare var Lyxfällan och Greys anatomy favoriter.

Film - Gärna svenska filmer, t.ex. "Ogifta par" och "Så som i himmelen". Och naturligtvis klassiker som "Dirty dancing" och "Sound of music"!

Träning - Core, Step, Pump, PowerYoga

Bakverk - Hallongrottor, kärleksmums och allt med mycket choklad i.

Kaffe -  Nej tack.

Utmanar alla som har läst det här. Om du har lust att anta utmaningen så låt mig gärna veta det så att jag kan titta in och lära mig lite mer om dig!

Favoritfåtöljer

Visst, första steget är att bygga en bokhylla i biblioteket. Men sen. När den är klar. Då vill jag ha en ny fåtölj att sitta i där. Rummet är litet så det får inte plats med någon som är särskilt stor. Men jag vill ju ändå att den ska vara riktigt bekväm att krypa upp i med en bra bok.

Här är ett gäng fåtöljer som jag verkligen gillar. Vissa är för stora och andra ser inte ut att vara tillräckligt bekväma för att sitta och läsa länge i. Men snygga är de alla!



Foton från: PID.se, Furniturebox, Svenssons, 24Sevenliving, Miljögården

Sideboard hos Hans Mikael

Operationen gick bra och nu ser jag helt perfekt. Hoppas att det läker ihop så här nu (förra gången såg jag också perfekt efter operationen, men synen blev sämre när det läkte).

Jag hade inte så mycket tid på mig i Stockholm, men en del shopping lyckades jag i alla fall klämma in. Hade förberett mig genom att leta på nätet och sätta ihop en lista med butiker jag ville besöka så jag var riktigt effektiv! :) Tyvärr hade jag ingen bil så naturligtvis hittade jag massor av stooora, fina saker... Jag har ju länge letat efter ett sideboard och hittade det här i den fina butiken Hans Mikaels:



Hittar jag inget annat snart ringer jag och beställer ett sådant här. Får bli en sväng till huvudstaden med bil för att hämta det. Trist med 8 veckors leveranstid bara... Vill ju ha direkt när jag väl hittat ett...

Barntapeter

Nej, vi planerar inte att skaffa barn än på ett tag. Jag måste bara visa Jane Churchills underbara barntapeter:



Foton från Tapetorama


Idag gör jag en ny laseroperation av synen. Blev inte perfekt förra gången. Håll tummarna för mig är du snäll!

Ljuvliga sovrum

Inspirationsbilder till sovrummet. Ljust och lungt.
Inte i närheten av det knall-lila rum jag nu sover i...




Foton från Chic Shack

Flitens lampa...

Flitens lampa lyser här hemma. I källaren håller jag på med mitt projekt och målar i vitt. På övervåningen tapetserar H det som ska bli ett litet bibliotek.


Ännu fler...

Gissa vad jag fick av H:s familj..?



Jupp! Fyra till stolar. Börjar få en rejäl samling sådana nu..! Men de är ju så fina så jag kan omöjligt tacka nej! Varken när jag får dem eller när de står på en loppis och ropar på mig...



Helgens fixande på hemmaplan har för min del haft med vit målarfärg och pensel att göra. Tyvärr tog färgen slut innan jag blev klar så resultatet tänker jag vänta lite med att visa här.

Hoppas din helg varit bra!


Virrvarr

Jag har sett skrivböcker med mönstret Virrvarr lite här och där i affärer och bloggar ett tag nu. Satt och surfade tidigare ikväll och såg mönstret igen. Konstaterade att det verkligen är snyggt.


Foton från sassabrassa


Sedan gick jag ner i tvättstugan och började vika ihop kläder. Plötsligt såg jag det! Bänkskivan nere i tvättstugan har mönstret virrvarr! :) Tänk att jag inte reagerat på det innan...


Mönstret skapades från början av Sigvard Bernadotte för Perstorps laminatskivor. Det var för 50 år sedan. Kanske inte så konstigt att jag hittar det i vårt 50-tals hus alltså... :)

Planterat rosor

Efter jobbet idag var vi till en plantskola och köpte tre stycken rosor som ska klättra efter långsidan av huset. Efter att ha läst på om massor av olika sorter bestämde jag mig för att satsa på "John Cabot". Det är en kanadensisk ros som övervintrar bra även en bit upp i norr (till zon 6). John Cabot är en klätterros och kan bli 2-3 meter hög. Den ska tydligen få många blommor och blomma hela sommaren. Hoppas det stämmer!

Det är för mörkt för att fota resultatet, och rosorna är ju faktiskt inte särskilt mycket att titta på än... Men så här hoppas jag att det ser ut här hemma redan nästa år!


Foto från Mobackes

Polstjärna och Flammentanz kan jag också tänka mig att ha i trädgården...


Foton från Franziska Kröll och Aftonbladet

Medicinlåda

Jag har suktat efter flera av Brukas produkter länge nu. Har stått och hållit i deras medicinlåda, men det blev aldrig något köp. Titta vad som nu pryder badrummet!



Och tänk, den hittade jag på Clas Ohlsons för 149 kr! Gissa om jag är nöjd! Tycker absolut det ser ut som Brukas... :)

Flera taklampor

Jag skrev ju häromdagen om mitt besvär med att hitta den perfekta lampan att hänga över matbordet. Jenny tipsade mig om bl.a. Halens och där hittade jag den här läckra lampan. Visst, den är betydligt modernare än vad jag tänkt mig, men så snygg! Tyvärr är den bara 45cm i diameter så den blir för liten för oss.

Men jag började fantisera om att göra en egen, men oval och längre... Jag menar, hur svårt kan det vara..?! En ljusslinga och några ljushållare bara... :) Tyvärr verkade H inte riktigt nappa på förslaget... Och att löda ihop en själv tror jag ändå inte att jag ger mig på...


Foton från Halens

Har även varit in en sväng i min favorit-lampbutik. Där fanns en annan fin, modern lampa från LampGustaf. Vad tror ni om den här? Ungefär 120 cm lång så måttet är bra. Inte så snirklig den heller dock...
Foto från LampGustaf


Och när vi ändå är inne på temat lampor vill jag naturligtvis vara med och tävla om Norm69 hos Mamamekko. Tävla du med!


Trångbodd?

Även om jag inte på långa vägar hunnit fylla upp huset med prylar tycker jag att det är roligt med smarta lösningar för trångbodda. De här är inte bara smarta, utan också mycket snygga!

Sandy Lam har skapat Spaceless för små balkonger:



Foto från SandyLamDesign


Brian Lee har skapat Chubby Brothers som passar perfekt för dig som har ont om utrymme för en matgrupp.



Foto från BrianLeeStudio

RSS 2.0