Vitt, svart och lite turkost

Jag har haft en härlig helg och hunnit med mycket. Nu längtar jag efter att börja rusta ytterligare ett rum. Och suger i mig massor av inspiration på nätet. Här är några vackra rum fotade av Piet Boon.Foton från
Piet Boon


Nymålad korg

Jag hittade en sådan fin, stor korg på Erikshjälpen. Perfekt att förvara och bära kuddar och filtar i. Passar bra eftersom en katt nu blivit förtjust i att ligga och mysa på vår uteplats. Katten har jag inte sett än, men spåren syns desto bättre på kuddar som inte plockas in.

Korgen fick också en omgång med vit färg.


Och en liten Före-bild (och ett stort tack till den som uppfann sprayfärgen!)


Skänkta möbler

Ryktet sprider sig om att jag gillar gamla möbler. Grannarna håller på att flytta från sitt stora hus till en lägenhet och kom och frågade om jag var intresserad av några gamla stolar. Det visade sig att de inte bara hade stolar att skänka bort. Till min stora lycka och till H:s stönande har möbelsamlingen nu utökats med följande:


Vad vi ska använda dem till? Var de ska stå? Ja... Det visar sig väl så småningom! Korgstolarna kommer i alla fall att göra sig bra på uteplatsen. Bordet med snidade motiv från Edens lustgård är väl kanske lite mer svårplacerat... :)

Uteplatsen 2009

Vår uteplats är inbäddad i grönska och ganska mörk. Tanken är att vi någon gång i framtiden ska göra iordning den... I år fick det räcka med lite piffande. Favoriterna är absolut de två solstolarna i Adirondack-modell som jag fick i födelsedagspresent av mamma och pappa. Tack, jag är så nöjd!
 
Stolarna och bordet fick en omgång blå färg när vi bodde i lägenhet och jag hade en blå period. De hänger fortfarande med, och får fungera så länge med en söt duk från Sia över.

Boklåda

Jag hittade en sockerlåda i min gamla lekstuga hos mamma och pappa. Den fick följa med hem till mig och fungerar nu som boklåda. När solen skiner får jag enkelt med mig böcker och tidningar ut i trädgården.Favoritböcker i lådan just nu:

Inred och dekorera ljust & lantligt
 Födelsedagspresent från snälla P som vet hur vacker jag tycker att den här stilen är.

Rosor i vackert sällskap
Bra bok för en trädgårdsnybörjare som mig, som blivit upp över öronen förälskad i rosor.

Trädgårdens rum
En underhållande trädgårdsbok som faktiskt får mig att fnissa. Trodde jag inte var möjligt!


Äppelhjärta

Den här helgen har vi tillbringat på stranden. Sommaren är verkligen fantastisk! En riktig slapparhelg, men en sväng med gräsklipparen hann vi också med. Innan dess passade jag på att rädda några äppelkart från gräsmattan och göra ett litet hjärta.


Vägg av glas

"Jo, älskling... Jag tänkte att vi skulle bygga om kök och matsal lite..."

Foton från Hotze

Inte det? Ja ja, drömma kostar ingenting...


Helgens loppisfynd

Det finns loppisar och så finns det Loppisar. I helgen var jag på en Loppis med stort L. En sådan där lyxloppis där man vill ta med varenda sak hem. En loppis hemma hos en inredningsintresserad tjej som helt enkelt har för många prylar och därför måste sälja några av sina vackra saker till mig! Jag försökte kämpa mot eftersom jag redan shoppat mer än rätt mycket på senaste tiden, men jag kunde inte gå därifrån utan en urna, ett vackert örngott och ett romantiskt tyg.


Nya träskor

Jag är kär! Mina nya träskor är en av födelsedagspresenterna från H. Älskar både honom och dem! Skorna kommer från Åsa Westlunds kollektion som jag föll för redan förra sommaren. Skor med höga klackar och rött skriker MissStorm!


RSS 2.0