Maffig inredning

Hittade de här fotona från ett hus i Alaska. Finns mycket här jag gillar! Läckra lampor, snygga fåtöljer, stora kandelabrar... Ja, maffigt och snyggt alltihop!


Foton från Shootfactory

Nytt i hallen

Jag berättade tidigare att jag äntligen hittat ett perfekt sideboard till hallen. Så här blev resultatet:


Spegeln är också ny och kommer från samma lokala inredningsbutik.

Den härliga buketten rosor jag fick på Alla hjärtans-dag hänger fortfarande med.

Vackert vitt

Snö, snö och mer snö. Men visst är det vackert med allt vitt!

Högt uppe i trappan sitter det här fönstret. Det går åt många ljus här hemma, men de här är aldrig tända. Jag når inte ens i närheten av dem. Fasar för den dag då det blir dags att tvätta fönstret.


Död blomma

Varför vattna blommorna när de är så här vackra döda..?!


Husägarens accessoarer

Jag har köpt lite nya accessoarer. Nej, inte en ny handväska... Och inte nya örhängen... Här är det pynt till toaletten som gäller!


Conditien ende be

I en av de lokala inredningsbutikerna hittade jag den här vackra affischen. Den sitter på prov i vardagsrummet, men placeringen godkändes inte av sambon så vi får se var den hamnar.


Vad Conditien ende be betyder? Det vet jag faktiskt inte... Efter lite googlande tror jag att det är holländska och betyder någonting i stil med "Avtal för inkomstarbete". Men det är min ganska vilda gissning... Rätta mig gärna om du vet! Men huvudsaken är ju ändå att affischen är snygg! :)

Blocket-shopping

Det här är mitt senaste Blocket-fynd. Jag visar det trots att det inte på något sätt är tillpiffat och färdigt än. Det är en bäddsoffa och den står redan på plats i blivande gästrummet.

Gästrummet ligger inte överst på att-göra-listan så det kommer att dröja ett tag innan det händer så mycket mer här inne. Men en inte särskilt vågad gissning är att soffan kommer att bli vit... Visst skulle ni väl gärna sova i en vit sådan här säng om ni kom och hälsade på?!

Tack och lov för Blocket! Hur skulle vi annars lyckas fylla upp alla tomma rum?!?

Härlig helg

Jag har haft en härlig helg med mycket rosor, kex och ostar. Trevligt värre!Jag har också fått ett nytt intresse. Att gå på aktion! Har aldrig gjort det tidigare, men jag var en sväng idag. Definitivt inte sista gången. Det var farligt roligt att bjuda på prylarna! Köpte bl.a. lite blått porslin.Alla hjärtans dag-kort

Så här blev årets Alla hjärtans-kort:Mall till kortet finns hos Creadeus som jag hittade till efter tips från Designtjejen.

Slagbordet i hallen

Jag har letat i snart ett år efter ett sideboard till hallen. När jag fick ett slagbord och målade det vitt blev jag nöjd för stunden och lugnade ner mig med letandet. Även om bordet är fint är det inte tillräckligt praktiskt. Vi behöver verkligen ett bord i hallen som har lådor där vi kan tömma allt skräp vi har i fickorna. Nu har jag hittat det perfekta sideboardet och passar på att föreviga hallen innan slagbordet får flytta på sig.


Himlas kuddar

Här är några härliga, pastelliga kuddar från Himla. Ser ut som mumsiga sötsaker! Jag tar gärna en trave i rosa nyanser till soffan här hemma.

Foton från Himla

Sedan skadar det inte att Himla gått ut och berättar att deras fjädrar och dun kommer från slaktade fåglar och leverantörer som inte fanns med i listan Kalla fakta presenterade i sitt reportage om dunproduktion:

"Himla AB tar avstånd från sådan hantering av fåglar som redovisats i reportaget och all annan hantering som gör att djur lider. I vårt samarbete med leverantörer jobbar vi med "code of conduct" vilket innebär att man säkerställer att grundläggande krav arbetsförhållanden, miljö och etik efterföljs hos våra leverantörer. Himla AB jobbar idag för att utveckla detta dokument och ska se till att även dessa frågor inkluderas i dokumentet."

Kvistar som väcker vårkänslor

Efter många, många blommor gav till slut Amaryllisen upp. Den har nu blivit utbytt mot några kvistar med rejäl vårkänsla. Som ni ser dröjer det ett tag tills våren kommer hit på riktigt. Kvistarna är inte heller "på riktigt", men visst ser de verkliga ut även på nära håll?


Urna

Jag har besökt ett par fina inredningsbutiker den här veckan som jag inte har varit till tidigare. Det kommer med andra ord att bli några foton på nya prylar här framöver...

Först ut är den här vackra urnan. Jag älskar urnor på fot och hoppas på många sådana när butikerna fylls av vårens trädgårdssortiment.


Äntligen ett golv på toaletten nere

Nu var det ett tag sedan jag skrev om rusten av wc-rummet. Här har ju vår tidsplan spruckit totalt. Men idag var äntligen, äntligen plattsättaren här och lade in golvet. Nu är det inte hans fel att det har tagit tid. Det var kakelfirman som trodde att de hade plattorna hemma... Och sedan visade det sig att de inte var tillhuggna på Öland än... Då tar det lite tid...Fogarna fixar plattsättaren på måndag och sedan kan vi äntligen montera in tvättstället. Dags för mig att börja leta lite snygga krokar och sånt alltså!

Missnöjd med Rhodins ballerina

Ikväll är jag inte alls lika glad som igår. Hämtade ut min Ballerina-illustration och nu när jag packar upp den upptäcker jag att den varken är numrerad eller signerad! Vad är det här!? Det ska bara finnas 500 stycken, alla numrerade och signerade. Jag fick köpa den absolut sista från Rädda Barnens webshop. Visst är den fin, men utan signaturen är det ju faktiskt "bara en vanlig affisch", även om den är ovanligt snygg... Ska bli spännande att höra vad de från Rädda Barnen säger imorgon...

Letade lite på nätet och kan konstatera att Husmusen minsann fick en signerad...


Foto: Frida Berglund, Husmusen.blogg.se

Cassandra Rhodin

Idag är jag glad! Kan man vara annat när en sådan här skönhet ligger på posten och väntar på att hämtas ut?! De flesta av er har säkert redan sett Cassandra Rhodins Ballerina. Hon kommer att bli urtjusig på väggen här hemma!

Tavlan har sålts i Rädda Barnens designshop, men är nu slutsåld (fanns 500 exemplar). Två av Rhodins andra tavlor "Hair" och "Bläckfiskträd" finns fortfarande kvar. De kostar 900:-, varav 772:- går till Rädda Barnen. Bra köp på flera sätt alltså!

Foto från Agent Bauer

Tack för alla åsikter om lamporna i mitt förra inlägg. Perfekt att kunna få personlig shoppinghjälp på det här sättet! Uppskattar verkligen att ni tar er tid att tycka till! Jag lutar mer och mer mot Craven, precis som ni verkar göra. Dyker det inte upp någon ny utmanare kan Mio antagligen vänta sig ett besök senare i veckan.

Velar fortfarande om lampa

Jag trodde att jag äntligen var färdig med valet av lampa över bordet i matsalen. För tre veckor sedan beställde vi hem en Love Dinner från LampGustaf. Den har fortfarande inte kommit. Nu (!!!) säger H att han inte tycker att den är så där jättesnygg! Försökte lirka ur honom vad han tycker om. Vi såg Craven hos Mio i helgen och han kunde tänka sig två sådana över matsalsbordet. Visst är det också en snygg lampa. Men skulle den bli bättre i vår matsal än Love Dinner? Ett annat alternativ vore två stycken "Siena" från LampGustaf. Eller kanske två stycken Venedig från Ellos...

Så svårt att välja! Vi har ju en mix av gammal stil och lite modernare här hemma så på det sättet passar kanske vilken som helst in...

Ni fick ju se matsalen i förra inlägget så nu tar jag tacksamt mot alla synpunkter på vilken av lamporna ni tycker skulle passa här! :)Foton från Belysningsdesign, Mio och Ellos

Nytapetserad matsal

I helgen har det äntligen varit lite ljust så att jag fick möjlighet att fotografera matsalen. Den nya tapeten heter Wilma och kommer från Sandberg. Betydligt snyggare än den gröna sjögrästapeten som satt här tidigare!

Jag längtar efter pastellfärger och som ni ser har lite ljusblått börjat smyga sig in i det här rummet. Lutar stakt mot att måla stolarna vita och klä om dynorna i samma tyg som karmstolen. Ett par snygga gardiner står också högt på önskelistan. Finns alltså fortfarande en hel del att fixa med...


Snart är det jul igen!

Snart är det jul igen! Okej då... Det kanske är ett tag kvar... Men när det blir jul igen ska det här fina tyget fram! Jag beundrade det i flera bloggar nu i julas, men det blev aldrig något inköp för min del. Nu fanns tyget på Åhlens för en fjärdedel av priset. Naturligtvis var jag tvungen att handla på mig till nästa jul.


RSS 2.0