Paradiset nästa

Har inte haft tid för bloggvärlden den senaste tiden. Det har varit alldeles för mycket att göra på jobbet och här hemma. Men nu är paradiset nära! Om några timmar åker vi till Costa Rica!


Foto från Kilroy

H:s föräldrar är mitt i en flyttkarusell och kommer att bo här ett tag. Så nu skulle jag bara behöva städa hela huset innan jag går och lägger mig... :/ Äh! Nu är det semester! Från och med nu ska jag bara njuuuta!

Ha det så bra så ses vi när jag kommer hem!

Fortsättningen om ballerinan

För ett tag sedan skrev jag om min Rhodin-ballerina. Mia påminde mig nu om att ni inte fick höra hur det gick sedan.

Så här var det:
Illustrationen var varken numrerad eller signerad som utlovat. De som ansvarade för webbshopen var totalt oförstående för problemet, men sedan fick jag tag i en ansvarig hos Rädda Barnen. Han förklarade att det måste ha blivit en miss någonstans och var hjälpsam. Han förstod väl också att illustrationen tappat sitt värde (förutom att den är fin) när signatur och nummer fattas. Alltså strök han min faktura.

Visst är jag lite besviken över att inte ha en "äkta" och signerad Rhodin, men jag har iaf en fin affisch på väggen!


Lampor i matsalen

Efter mycket velande hit och dit sitter nu lamporna på plats i matsalen. Det blev Craven som de flesta av er (och H) tyckte bäst om. Tack för hjälpen! Jag är nöjd.



Grattis pappa!

I fredags fyllde världens bästa pappa år. Hurra, hurra, hurra!



Lyx!

Idag har jag en riktig lyxdag! Jag slutade tidigt på jobbet för att gå på spa. Jag fick en lyx-behandling i julklapp:

"Behandlingen som bara måste upplevas! Ett avslappnade kurbad med ljusterapi följs av aroma kroppspeeling, en närande mask samt återfuktande kroppscreme. Därefter får du en härlig ansiktsbehandling med aromapressur och produkter efter just din hudtyp. 150 minuter."

Det var lika härligt som det låter!

Naturligtvis gick jag inte därifrån utan att få mig mig ett par nya produkter att testa i ansiktet. De ska tydligen vara en "bra start" för sådana som mig... Tvål-och-vatten-tjejer kallas vi tydligen... Vi som inte brukar betala 800:- för att tvätta ansiktet... Den här gången kan jag inte påstå att mina inköp var ett fynd. Är det verkligen så fel med tvål och vatten?!? :)



Lyxet fortsätter nu. Sitter här i soffan med datorn och under tiden skottar H uppfarten...

Grattis-kort

Idag fyller min söta guddotter år och naturligtvis har jag pysslat ihop ett kort. Grattis!


Foton av John French

Idag hängde vi upp några små tavlor i hallen. Fotografierna är tagna av John French och modellerna är Jean Shrimpton och Marie Lise Gres. Jeans klänning är en Mary Quant. Så läckra kläderna var på 60-talet!


Gung gung gunga

Finns många olika läckra gungstolar. Jag skulle lätt kunna göra plats för vilken som helst av dessa här hemma:



Foton från Marie Clare

Bloggen 1 år!

Idag är det exakt ett år sedan jag började blogga. Tiden rusar iväg! För ett år sedan hade vi precis skrivit på för huset, men det dröjde nästan ytterligare en månad innan vi flyttade.

Idag är det nostalgi här inne med bilder från hur lägenheten såg ut. Jag tror att ni kommer att förstå varför jag tröttnade på färg och nu är så förtjust i vitt.

Jag måste erkänna att vardagsrummet brukade innehålla betydligt fler möbler. På de här fotona har vi bl.a. burit iväg 3-sittssoffan och mitt gigantiska skrivbord inför visningarna. Innan dess fanns det inte någon tom yta där inne.

Här bodde jag alltså för ett år sedan:

Jag vill också passa på att skicka en extra varm hälsning till Eva som tittade in och kommenterade mitt första inlägg för exakt ett år sedan. Du gjorde mig lite chockad och fick mig att inse att någon annan faktiskt kunde bry sig om att läsa min blogg. Tack! Hoppas du fortsätter hänga med!

Dopkort

I helgen döptes mitt kusinbarn Ewan. Jag hade tyvärr inte möjlighet att vara med i Finland, men ett kort skickade jag. Jag blev nöjd med mina Alla hjärtans dag-kort så det blev ett i samma stil:


Provat bastun

Igår kväll provade vi bastun för första gången. Vi har bott i huset i snart ett år, och inte använt den tidigare. Det här med att basta är en gen jag tydligen inte ärvt av min släkt som är finlandssvensk.

Inte är bastun vacker, men den fungerade. Jag fantiserar om att gå lös med den vita målarfärgen här inne... Men det är nog ingen bra idé..! :)


RSS 2.0