Sommar i köksfönstret

Lite nytt i köksfönstret. Gardinen har fått nya band. Den vita spetsen och en ny Mårbacka trollar fram sommarkänslorna i köket.Den lilla vasen fick jag i present när jag var till Kina för några år sedan. Blommorna i den är en present från det ena kusinbarnet som varit på besök från Finland.


Golvuret i ny skepnad

För ett tag sedan visade jag det knallblå golvuret jag köpt på Blocket. Det passade inte in här hemma så nu har det fått byta färg. Som vanligt är det den vita färgen som varit framme. Jag är nöjd för tillfället, men i framtiden kan jag tänka mig att göra någon sorts dekormålning också. Några blomrankor i grått kanske... Vi får se.


I en sagovärld

Det är så vackert ute med alla blommande träd nu! Jag kan stå i trädgården länge, länge och bara njuta. Det känns som att jag är med i en Astrid Lindgren saga.


En ängel har landat

Hon har landat i vårt sovrum. Jag beställde henne av Emma efter att ha fallit pladask för en liknande tavla hon målat tidigare. För att skona känsliga läsare undviker jag att visa våra knall-lila väggar den här gången och istället blir det närbilder på tavlan.

Och jag har fyndat så stort i helgen att jag själv går på moln! Har lite allt möjligt att visa nu, men alldeles för lite tid. Men foton kommer så småningom...


Utemöbel med stil!

Varför sitta i gräset och få gröna fläckar på sina vita byxor? Nej, njuta av naturen ska göras med stil! Eller vad sägs om den här uppblåsbara Chesterfieldsoffan?!


Foto från Blofield

Visst är den läcker! Fast jag kanske ser lite uppblåst ut om jag släpar med en sådan till nästa picknick...  :)

Kuddar i pastell

För ett tag sedan berättade jag att jag köpt nya tyger. Här ligger en del av resultatet; fyra nya kuddar till soffan i vardagsrummet. Jag gillar när samma mönster återkommer med olika färger. En annan sak jag gillar är att symaskinen och jag börjar bli vänner. Nåja... Bekanta i alla fall...


Önska kostar ingenting...

... men det gör antagligen de här växthusen. Men oj vad härligt det skulle vara med ett sådant här i trädgården! Fast vi skulle inte fylla det till bredden med växter utan istället sitta där inne på kvällarna och mysa med några vänner och ett glas rödvin.


Foton från Alitex

Nytt Blocketfynd

Här är senaste Blocketfyndet. Visst har det potential? Vi har visserligen blått i matsalen för tillfället, men så här kommer golvuret inte att se ut i framtiden...


 


Mojito

I helgen var sommaren på besök här hemma, precis som den verkar ha varit i resten av landet. Långhelgen kändes faktiskt som ett riktigt sommarlov! Vi har redan kommit in i sommartempot med grillning och drinkar. Sommardrinken nummer ett är för tillfället Mojito. Rekommenderas varmt!
Receptet vi använder:
2 cl pressad limejuice
2 cl sockerlag
4 cl ljus Captain Morgan
garnera med en myntakvist

Gör så här:
Stöt några kvistar färsk mynta tillsammans med sockerlagen. Fyll på med med pressad limejuice och ljus Captain Morgan. Fyll upp glaset och lägg i isbitar. Garnera med en myntakvist och en limeklyfta.

Dåligt med uppdateringar

Min stackars blogg är ensam och övergiven för tillfället. Min laptop strejkar nämligen och stänger av sig när jag lägger för tung arbetsbelastning på honom... Och det är tydligen mycket jobbigt att öppna två Internet Explorer-fönster... För att inte tala om att ladda över foton från kameran... Suck...

MissStorm försöker få ordning på datorn

Ursäkta min humor, men jag är trött och arg...

RSS 2.0