Vardagsrummet sommaren -09

Den här sommaren har vi rustat vardagsrummet. Jag var orolig för att det skulle bli för randigt med den här tapeten, men nu är jag så nöjd! Här kommer några foton som visar soffgruppen. Ljusgrönt och rosa har varit sommarens färger här hemma.Höstfägring

Nu har jag piffat i urnor och blomlådan. Provar lite nya sorter i år (bilden i mitten) så det ska bli spännande att se hur länge de överlever... Bärljung och penningblad har jag fått för mig att de kallas.


Nymålad piedestal

Som jag berättat tidigare fick jag en del möbler av våra snälla grannar när de flyttade. En av favoriterna var den här piedestalen. Lite vit färg och den blev som ny! När jag fick den var den dekormålad med guldfärg. Jag kommer att behålla den helvit ett tag och fundera över om jag vill smyga in lite guld, eller kanske lite grå detaljer på den.50-talsfåtöljer

I våras var jag på auktion och där blev jag störtförälskad i ett par fåtöljer. Det var någonting med formen på dem som gjorde att jag inte kunde slita ögonen ifrån dem. De såldes tillsammans med en matchande soffa och ytterligare en fåtölj. Vi behövde absolut inte några fåtöljer. Eller någon soffa. Men vad tror ni hände när auktionsförättaren var på väg att nästan skänka bort dem..? Naturligtvis började min hand, helt av sig själv, att höjas och ge sig in i budgivningen!

Hur det slutade? Med ett sms till H: "Råkade köpa en soffgrupp. Kommer du o hämtar? Puss"

Nu har jag läst på om mitt inköp och vet lite mer. Det är två 50-tals fåtöljer designade av Svante Skogh.


Under äppelträden

Hösten smyger sig på, men fortfarande får vi vackra, varma dagar. Med några tidningar, äpplen och en filt kan jag sitta länge, länge i trädgården.


Sommarens trädgårdsprojekt

Ett stort tack till alla er som tog er tid att tycka till om färgen kring våra fönster! Jag är så tacksam över era svar! Skönt att se att ni hade så olika uppfattningar också. Det var alltså inte självklart vilken färg som passar bäst... :)
Vilken färg det blir? Kalla mig klassisk eller feg... Det blir grönt. Foton kommer när vi fått tillbaka våra fönster.

När jag ändå är inne på ämnet grönt tänkte jag passa på att visa sommarens trädgårdsprojekt. Vi har planterat en rosenrabatt. Den kommer att gå i rosa och vitt. Hälften av rosorna fattas fortfarande eftersom de hann ta slut hos handelsträdgården. I mitten har jag planterat en magnolia och jag håller tummarna för att den ska överleva våra vintrar. H har kapat till stenar som matchar den befintliga stensättningen och gjort en kant.Hm, det syns ju inte alls vilket jätteprojekt det blev... Och vi som har slitit så! Då måste jag visa några före-bilder också. Det var ett hav av ris och kirskål! Jag läste någonstans att kirskålens rötter kan finnas 80cm ner, så vi (mest H om jag ska vara ärlig) grävde bort all jord och ersatte den med markduk och ny fin jord. Vissa stenar var så stora att vi fick dra upp dem med hjälp av bilen...
Virkar

Ibland får jag en idé som jag helt enkelt inte kan släppa. Nu har jag fått för mig att jag ska virka. Jag visste inte hur man gör, men efter lite sökande på nätet är jag igång. Och tror ni att jag börjar med en liten grytlapp? Nej! Ska det vara så ska det vara ordentligt! Jag börjar direkt med en filt (iof av enkla mormorsrutor). Den är nog klar om några år eller så... :/


Hjälp mig välja färg!

Hjääääälp! Målaren som ska renovera våra fönster ringde. Han kommer den här veckan istället för om några veckor... Och vi som inte bestämt vilken färg vi vill ha runt våra fönster än!

Idag har vi urblekt brunt och det är inte aktuellt. Har tittat på andra gula tegelhus, men blir inte klokare av det. Vad passar på just vårt hus?!

Snälla, kom med synpunkter! Klassiskt, fegt, grönt..? Eller läckert, modigt, rött..?

Färgerna på bilden är bara ungefärliga...
RSS 2.0