Sommarstugan vid havet

Helgen tillbringade jag i mina föräldrars sommarstuga ute vid havet. Klassiskt marint i blått, rött och vitt är det som gäller där. Somrigt och fint!


Humörsvängningar

Visste ni att det är vinter nu? Jo, jag lovar! På väg hem från jobbet väntade en p-bot på rutan. Bilar omkring mig hade också fått böter då de glömt att lägga i parkeringstillstånd (nya regler efter sommaren). Men jag hade mitt tillstånd! Men tydligen var min parkeringsruta inte någon vanlig ruta... Det var en omålad P-ruta där snöröjaren kör ut snö vintertid. Alltså fick jag böter. Jag måste ha stått ivägen för snöröjaren... (Det värsta är att jag tittade efter strecket för att se hur bra jag parkerat och då konstaterade att det måste vara bortnött. Irriterande!)


 Vad tror ni? Är jag redo att börja arbeta som illustratör?! :)


Men när jag kom hem vände humöret fort. Snälla grannen kom nämligen förbi med 2 kassar bröllopstidningar (de gifte sig tidigare i somras). Tack så mycket! Vilken skatt! Och sedan lite Ernst på tv och nu är jag lycklig igen! :)


Rosor

Jahapp. Då är jag inne på 2:a veckan efter semestern. Först fick jag nästan lite panik över att sommaren redan är över. Men nu har jag insett att sommaren fortsätter lääänge till! Mina rosor har nämligen fullt av knoppar och då kan det ju inte vara höst än på länge! Det gäller bara att ta sig hem från jobbet i vettig tid och tillbringa eftermiddagar och kvällar utomhus.

En av favoritplatserna i trädgården är solstolen brevid rosorna. Rosorna har verkligen vuxit på sig sedan förra året när jag började anlägga rabatten. Vissa av sorterna doftar helt ljuvligt! Och vilken lyx det är att bara kunna gå utanför dörren och plocka rosor att pynta med inomhus. Jag har en känsla av att det bara kommer att bli fler och fler olika sorters rosor här hemma. Den lilla samlaren inuti mig som vill ha en av varje sort har vaknat...


Möbel för att njuuuuta

Minns ni kanapén jag hittade på auktion i vintras? Nu har jag målat den högblankt svart. Jag tycker att den blev superläcker i sin nya färg! Det gör också att den passar bättre in här hemma i vår blandning av gammalt och modernt.

Här kommer jag att halvligga framför en brasa i vinter och äta chokladpraliner och dricka rödvin!

 


RSS 2.0