Sovrum - Blått & randigt

Ett stort tack till er som tyckte till när jag funderade på vägg till sovrummet! Nu har vi förhoppningsvis velat färdigt om hur det ska se ut i sovrummet. Slutsatsen är att jag skulle ledsna allt för fort på råspont eller stenvägg. Det är tapet som gäller. Som vanligt slutar det med att jag faller för den lite mer klassiska stilen. Randigt och blått är alltid snyggt!


Foton från Gant och Ralph Lauren.


Sovrum - Tankar kring råspont & sten

Vi har diskuterat fram och tillbaka om vilket rum som ska bli vårt nästa projekt. Jag var helt inställd på kontoret. Eller kanske en liten mini-rust av badrummet. Eller lilla toaletten uppe. Eller min klädkammare. Som ni hör finns det att välja på. H lutade mer mot att vi skulle ta tag i källaren. Det har nu slutat med att vi enats om att rusta sovrummet!

Jag har länge tänkt att vi ska sätta vit råspont på väggen i sovrummet. Men nu när det börjar bli dags känns det inte helt rätt... Börjar bli så vanligt nu. Men visst är det fint... Men är det inte... Ja, lite tråkigt..?!


Foton från Englesson & WillaNordic


H mumlar istället någonting om en vägg av sten eller stora kakelplattor. Det verkar helt klart vara en annorlunda lösningen i ett sovrum för det är hopplöst svårt att hitta fina foton av det.


Jag är tacksam för alla förslag och synpunkter! Är sovrummen ovan tråkiga..? Är det en dum ide med sten på väggen..? Har du klart för dig hur ditt drömsovrum ser ut?
Foton från Golvabia


Minnen & Maskrosor

Vi startar det nya året med att röja och rensa. I källaren har vi ett stort rum fyllt av bråte och flyttkartonger som vi inte öppnat sedan flytten för ett par år sedan... Dags att rensa! Igår blev det en tur till Röda korset, en tur till återvinningsstationen och en tur med grovsopor etc. till återvinningscentralen. Känns mycket bra! Men än finns det mycket kvar där nere. Jag har väldigt svårt för att kasta mina gamla saker. Blir så fasligt sentimental när en massa minnen väcks. Då är det i alla fall lite lättare att skänka bort prylarna till Röda korset.

På kvällarna fortsätter vi att mysa här hemma. I trappan är nya belysningen på plats. Sussi gissade helt rätt. Visst är det en lampa jag monterat ihop. Ikeas maskroslampa. Jag är så nöjd med den!


Jul i vardagsrummet

Jag vet att många redan börjat städa undan julen. Det är inte aktuellt här hemma än på länge. Jag älskar julen och tänker njuta av den länge till! När granen tappat alla barr och H klagar över att vi är de enda som har ljusstakar kvar i våra fönster håller jag bara för öronen och sjunger högt på min favoritlåt "Julen varar in till påska!"

Tack för alla snälla kommentarer om vårt hem! Uppmuntrad av dem fortsätter jag att visa foton från julen här hemma. Idag blir det foton från varagsrummet. Vill också passa på och önska er som tittar in ett riktigt Gott Nytt År!


RSS 2.0