Framsteg i trädgården

H har slitit rejält med vårt nya trädgårdsrum. Som tur är har jag en mycket snäll och hjälpsam lillebror som också ställer upp på att förverkliga mina drömmar. De har nu tillsammans gjutit en stödmur och byggt en trappa.

Rosorna vi fått i bröllopspresent är nergrävda vid den gjutna muren. De två vid trappan förstod direkt vad som förväntas av dem och började genast böja sig som en portal över trappan.

Nu återstår "bara" att svetsa ihop kanter runt odlingsbäddarna och sedan kan jag snart börja plantera. Men det får vänta till nästa år. Nu sätter vi punkt för det här projektet i år.


Upplevt Ullared

Nu har jag också gjort det! Jag har upplevt Ullared! En kompis åker dit ett par gånger om året och den här gången var vi två andra tjejer som hängde med. Blev en mycket trevlig tjejhelg! Och Ullared börjar väl räknas som en sevärdhet vid det här laget... Jag var mer imponerad av själva "Ullared-upplevelsen" än av shoppingen. Men det hamnade förstås en hel del prylar i min kundvagn.

Jag tänker inte visa foton på stora, gula, shoppingpåsar fyllda med presentpapper, muffinsformar och en massa andra prylar. Jag vill istället passa på att tipsa om Lia Hof vandrarhem där vi bodde under vår resa till Ullared. Kanske ett boende för dig om du ska besöka Ullared?

Lia Hof räknas som ett vandrarhem eftersom dusch och toalett finns i korridoren. Men det är inte något vanligt vandrarhem. Här jobbar ägarna på att uppnå en lyxigare känsla med läckra tapeter, kristallkronor och möbler i gustaviansk stil. Med en prislapp på 265 kr/dygn tycker jag att de lyckats mycket bra med lyx till ett billigt pris!

Lia Hof öppnade nu i September och får de bara ordning på de sista detaljerna (rullgardin & skrapa i duschen fattades) så kommer shoppingsugna säkert att fylla alla deras rum.


Brudbuketten

Min brudbukett bestod av ljusrosa rosor, vita pioner, rosa kvistrosor, lime santini, daggkåpa och murgröna. När jag först fick se den blev jag alldeles tårögd av glädje. Floristen hade förstått precis vad jag ville ha.
 Foto: Vår fotograf Ewa Salmi


I vår trädgård

I vår trädgård ser det inte ut riktigt så här... Än... :) Men det är bilder som den här som snurrar i mitt huvud när jag smider planer för vårt nya trädgårdsrum.


Foto: Gardens to go


Hemma hos oss ser det snarare ut så här. Fast sedan det här fotot togs har det också tillkommit 3 lastbilsflak med singel och 3 lastbilsflak med jord... Det tar en faslig tid, men vi jobbar på det!Grattiskort

Vi var på trevliga födelsedagsfiranden både i lördags och i söndags. Jag hade pysslat grattiskort till en av huvudpersonerna som fyllde tjugofemton. Stämpeln med flickan kommer från Magnolia, min favorittillverkare av stämplar.

Jag köpte också tre nya stämplar från Magnolia i helgen på en scrap-mässa i stan som jag fått tips om. Misstänker att ni får se mer av dem när tillverkningen av julkort snart drar igång...


RSS 2.0