Julita gård

Förra sommaren besökte vi Julita gård i Södermanland. Jag blev förälskad i stora huset, den gustavianska inredningen och i trädgården. I år gjorde vi ett nytt besök som var lika lyckat.
 
Inspiration jag tog med mig hem och hoppas på att kunna kopiera är den enkla, snygga spaljen och blomlådorna.
Interiören blir svårare att härma...
 
Foto från Nordiska museet

Rum för småbarnsföräldrar

Just nu vill vår lilla tjej bara sova uppepå mig och absolut inte i vaggan brevid. Hon behöver inte ett eget rum än, men jag har börjat snegla lite smått på inredning till bebisar/barn.
 
Här kommer några tjusiga rum, men de är väl snarare till för föräldrarna... Inga färgglada, roliga, men fula plastleksaker så långt ögat kan nå! Synd att Ikea inte säljer sådana här fina spjälsängar.
 
Foton från Restoration hardware 

Plåtkanter

Mina insatser i trädgården är minimala för tillfället. Jag sitter mest i soffan och matar vår lilla dotter hela dagarna. Men det går framåt med trädgårdsarbetet ändå till min stora glädje! H har gjort färdigt plåtkanterna till två av våra fyra nya rabatter. Tanken är inte att snabbt fylla dem med växter och bli färdig. Nej, jag har längtat efter att få utrymme. Äntligen har jag någonstans att plantera alla vackra växter och frön som ropar på mig!


RSS 2.0