Kossan på plats i köket

Köket är ett av de rum vi inte har gjort någonting åt än. Jo, förresten! Jag har ju målat väggarna så de är vita istället för grönblommiga. Vi har inte riktigt bestämt oss för vad vi vill göra åt rummet än. Eftersom det inte finns plats för ett matbord här inne lutar vi mot att försöka öppna upp väggen mot matsalen. Själv är jag rejält less på luckorna och skulle gärna måla om dem (alt. lämna in för lackering). Och det gröna sjöstenskaklet gillar jag inte alls... Inte korkmattan heller... Eller lysrören i taket... Finns en del att göra som ni hör!

I väntan på att vi ska enas om några större förändringar försöker jag snygga till det bäst det går. Mjölk-affischen som vi fick i bröllopspresent har nu kommit upp på skafferidörren. Passar perfekt i köket hos oss två som alltid druckit mjölk i samma mängder som kalvar!

Och nu är jag sugen på våriga pastellfärger. Kanske pastelliga gardiner och en hylla med lite pryttlar i pastellfärger? Fast att piffa i det här rummet känns mest som att sminka grisen (eller ska jag säga kossan?!)...Hemlagad present

I höstas fick vi många äpplen som vi tog vara på och tillverkade äppelsaft, äppelmust, äppelmos och äppelchutney i mängder. Jag tycker att det är en rolig och personlig present att ge bort hemlagade produkter i fina flaskor och burkar i en korg. Passar lika bra som julklapp och inflyttningspresent.
(Och så fick jag en anledning att återanvända monogrammet från trycksakerna till bröllopet)Färna herrgård

Förra julen fick vi ett presentkort på en herrgårdsupplevelse via LiveIt. Hög tid att använda det nu alltså. För mig var det viktigt att hitta ett fint boende i gammal herrgårdsstil för att det skulle vara en "riktig" herrgårdsupplevelse. Valet föll på Färna Herrgård i Skinnskatteberg där vi blev lovade rummet med det lovande namnet "Mormorsrummet".

Vi inledde med tebuffé och åt smörgåsar och fikabröd tills vi var på väg att spricka. Därefter var det dags att rulla ner till spa-avdelningen och klämma sig i badkläderna. Slappande i poolen följdes av en tre rätters middag där förrätten var ett julbord... Behöver jag säga att vi blev rätt mätta även denna gång?! Kvällen avslutades med en buffé med hemmagjorda chokladpraliner innan vi somnade gott i vårt fina rum.

Slutsats: En vacker, traditionell herrgård med mycket och god mat. Värt ett besök.Sovrum

Vårt sovrum fick ett rejält lyft när vi tapetserade om i somras. Jag är fortfarande kär i den randiga tapeten!
Nu ska jag bara hitta några nya kuddar att ersätta julkuddarna på sängen med så är jag nöjd. I alla fall när jag tittar åt de här hållen... Det här är nämligen typiska "bloggbilder". Hade jag vridit kameran åt andra hållet hade ni fått se vår nya garderobsvägg som är långt ifrån färdig. Men det tänker jag inte låtsas om! Man väljer vad man vill se. Och vad man vill visa... :)


Gott Nytt År!Ett Gott Nytt År och stort Tack till er som tittat in här under 2011. Ett extra tack till er som lämnar spår i kommentarsfältet och länkar till era egna bloggar så att jag får en inblick i era världar.

Jag ser fram emot ett nytt år och vet redan nu att det kommer att hända massor av spännande saker. Hoppas ni har lust att följa med mig ännu ett år.


RSS 2.0