Syrener

När vi flyttade till huset fanns det inte en blomma i trädgården. Okej, nu ljög jag. Det fanns faktiskt en snödroppe och en faslig massa kirskål... Men jag ser spår i trädgården som visar att någon en gång i tiden har intresserat sig för den. Denna någon gillade tydligen syrener för det finns flera olika sorter. Så roligt det hade varit att veta hur det sett ut i trädgården för en sisådär 50 år sedan!
 
Jag gillar verkligen att det är olika sorters syrener eftersom de blommar vid lite olika tider och gör den underbara syrenperioden längre. Vilka sorter det är vet jag inte, men jag gissar i alla fall på Bondsyren, Ungersk syren och Hängsyren. Den rosa känner jag inte alls igen. Är du syrenexpert så rätta mig gärna!
 

Ett helt nytt liv

Här i bloggen har det inte hänt mycket de senaste månaderna. Anledningen är att det hänt desto mer i mitt liv.
Jag har blivit mamma till en underbar liten flicka!

1,8 kg och 44 cm
 
Jag var gravid. Livet flöt på som vanligt. Jag jobbade som vanligt. Reste som vanligt. Mådde (nästan) som vanligt. Hade knappt hunnit förstå att jag var gravid... Men så fick jag havandeskapsförgiftning. Så istället för att åka till jobbet efter ett rutinbesök hos barnmorskan blev jag inlagd på sjukhuset.

För att göra en lång historia kort blev det några veckor på sjukhus i väntan på att jag skulle bli så sjuk att ett kejsarsnitt var nödvändigt. När så istället bebisens hjärtljud försämrades, nästan 2 månader innan beräknat födelsedatum, beslutade läkarna att det var dags. Till världen kom vår älskade, underbara dotter! Därefter följde ett par veckor på sjukhusets neonantalavdelning innan vi kunde fortsätta med vård hemma.
 
Igår var vi till sjukhuset för ett (förhoppningsvis) sista blodprov. Vår lilla älskling är nu utskriven från sjukhuset och fullt frisk! Nu börjar ett helt nytt liv för oss, tillsammans!


Vår första Bröllopsdag

För exakt ett år sedan lovade jag och H att älska varandra i nöd och i lust. Det var en helt fantastisk dag!

Grattis på vår första bröllopsdag älskling!
Foto: Vår fotograf Ewa Salmi


RSS 2.0