Dopkort

Jag har börjat pyssla med julkorten, men har inte något färdigt att visa upp här än. Här är istället ett av inbjudningskorten till dopet. Rött gillar jag året runt och inte bara nu när vi närmar oss jul.
 

Vardagslyx

Vardagslyx är att sjunka ner i soffan med en kopp te under tiden lilla J sover middag.
 
 

Rustat i trappan

När jag skrev mitt förra inlägg om vägglampan i trappan kom jag på att jag inte visat trappan sedan jag berättade att vi skulle rusta där. Det var en hel evighet sedan vi gjorde detta, men här kommer ändå några före- och efter-bilder.
 
Så här ser det ut nu:
 
 
 
Och så en bild av hur det såg ut innan målningen av lister, tak, tapetsering och fixande av el:
 
 

Den enda snygga vägglampan?

I flera år har jag hållit ögonen öppna efter en snygg lampa att ha på väggen i trappan. Förutom att den skulle vara snygg var kravet att glödlampan inte skulle synas (så att vi slipper bli bländade). Jag har inte sett en enda sådan lampa som jag gillat. Förrän nu. Tillåt mig presentera Secto 4231 från den finska belysningstillverkaren Secto design! Äntligen är en lampa på plats i trappan!
 

Vyssan lull

Här brevid vår säng sover lilla J. Vaggan fick vi köpa begagnad av ett äldre par och den hade gått i arv i tre genarationer. Den är i mycket fint skick och hade behandlats som en dyrbar skatt. Men den senaste generationen var inte intresserad av att använda den till sina barn. Tur för oss!
 
 
Men nu börjar lilla J bli stor. Hon har fyllt 6 månader och är över 60 cm lång, så nu letar jag spjälsäng istället.

Haga slott

Tidigare i höstas var H på konferens på Haga slott. Arrangörerna uppmuntrade deltagarna till att ta med respektive och jag var inte sen med att haka på. Jag och lilla J njöt av slottslivet under tiden H deltog i konferensen.
 
Haga slott var trevligt. Jag som är svag för Lisa Larssons keramik hittade till min stora lycka exempel på den båda här och där. Vårt rum låg i en flygelbyggnad och hade vanlig hotellstandard. Det fanns en relax med bubbelpool där det säkert hade varit trevligt att slappa och dricka drinkar om vi inte haft en liten bebis med. Om man vill ha en spa-behandling kan man säga till i förväg så ordnar hotellet med någon som kommer till relaxen.
 
Maten smakade helt OK, men var inte något extra. Men det kan också bero på att rätterna som serverades till konferenssällskapet inte var vad jag själv skulle ha beställt. Rotmos med fläsk til lunch och kokt fisk till middag står inte högst upp på min önskelista... Frukosten var även den OK, men jag saknade t.ex. pannkakor som behövs för ett riktigt högt betyg.
 

Dopfika

Vi har haft dop för lilla J. Det var en fin stund i kyrkan här brevid, där vi gifte oss förra året. Efteråt bjöd vi på mat och fika hemma hos oss.
 
Jag har länge varit sugen på att baka egna tårtor och täcka dem med sockerpasta och nu har jag provat det! Tårtorna fyllde vi med hallon- och chokladmousse. De blev väldigt söta, men det hindrade inte mig från att äta upp alla rester... En lärdom till nästa gång är att se till att ha tillräckligt mycket sockerpasta hemma för att det ska räcka att täcka tårtorna med... Men för att vara första gången blev resultatet helt ok. Och alla blommor jag tillverkat hjälpte till att dölja skavankerna. Förutom tårtor hade jag bakat cake pops, kärleksmums, chokladbollar, macarons och halloncookies. Jag höll på i flera dagar men fick som tur var hjälp av en kompis en dag. Det är svårt att hinna med så mycket annat än lilla J.
 
Eftersom jag gillar rosa, men är smått allergisk mot det allt för stereotypa rosa-gulliga gick färgtemat i både rosa och blått.
 

RSS 2.0