Efter död kommer liv

I flera år har jag agerat trädkramare och räddat livet på vårt päronträd. Det stora hotet har varit min man som gått runt och muttrat om att träd bredvid hus förstör dräneringen. Han har också haft vissa synpunkter på att trädet bara fått ett par päron varje år. Men grönt och fint har det varit där mot husväggen!
 

Men i år kunde jag inte hindra honom längre och han var där med den otäcka motorsågen. Nu ser det fasligt tomt ut!
 

Men det gör ingenting! För tittar man lite närmare ser man en ny liten växt där i mitten. Det är ett blåregn! Ett sådant trodde jag aldrig att jag skulle kunna få här norr om Dalälven. Men det har kommit en ny sort; "Blue moon" som ska fungera även här! Jag har stora förhoppningar! Så nästa år kommer det nog att se ut så här istället (Hm, vi behöver tydligen ta upp ett par nya fönster i väggen också):
 
Foto från Allers

På spaning i perennrabatterna

Nu njuter de flesta av att ha semester. Själv njuter jag av att jobba igen! Efter ett år som föräldraledig klättrade jag på väggarna och längtade till jobbet. Är tillbaka på halvtid vilket är helt perfekt. Har fortfarande mycket tid hemma med lilla J, men får ändå använda huvudet i jobbet, träffa andra vuxna och prata om annat än barn. Perfekt som sagt!
 
All ledig tid tillbringar vi i trädgården. Det är härliga dagar nu med mycket sol och många blommor! Översta bilden visar vita löjtnantshjärtan som jag köpte på trädgårdsmässan i våras. Tror jag och säljaren har lite olika uppfattning om vad vit innebär...
 
 

RSS 2.0