Dockan flyttar in

Den här helgen har jag målat klart listerna i vår dotters rum. Det gick inte många sekunder mellan sista penseldraget och att jag började flytta in saker i rummet. Som jag längtat efter att inreda ett barnrum till Lilla J! Men Lilla J har fortfarande inte flyttat in, utan har kvar sin säng i vårt sovrum.
 
Någon som har flyttat in i rummet är Dockan. Min farmor började sy den till mig när jag var liten, men blev aldrig helt klar. Nu sydde min mamma färdigt den till Lilla J i julklapp. Hon har även sytt sängkläderna och fräschat upp min gamla docksäng med ny färg. Världens finaste julklapp! Tack älskade mamma/mommo!
 
 

Våren hälsade på

Plötsligt en dag var snön borta, himlen blå och solen lyste. Äntligen lite vårväder! Tyvärr fick jag bara uppleva det genom fönstret eftersom jag låg hemma med magsjuka... Nu när jag är frisk igen är både snöslask och allt det gråa tillbaka... :/ Men snart! Snart är våren här på riktigt!


Mässing & nygammal tavla

Jag saknar fortfarande mitt julpynt! Det är så mörkt utan alla adventsljusstakar, gran och stjärnor... Men det är roligt att leta fram och få användning för alla vanliga ljusstakar (dvs de som inte är juligt röda). Inspirerad av många andra bloggare har jag samlat ihop några ljusstakar i mässing som gjorde sig bra tillsammans i matsalen.
 
Tavlan har i alla år hängt hemma hos mormor & morfar, men jag fick den eftersom mormor flyttat till ett äldreboende och huset såldes. Den är inte alls i samma stil som de jag köpt själv (tänk Lisa Rinnevuo & Cassandra Rhodin...), men jag gillar att blanda olika stilar! Jag fick faktiskt en stor släpkärra fullpackad med fina saker med mig hem från mormors hus som nu bara väntar på att hitta sina rätta platser här hemma. H är väl inte riktigt lika entusiastisk över alla prylarna och möblerna som står och väntar i garage och källare...
 
 

RSS 2.0