Kakburk i våningar

Jag tycker om kakburkar som har flera våningar. Gärna i lite retro stil. Men det har hittills inte blivit något inköp. Nu sprang jag på den här fina i tre våningar hos ICA Maxi! Härliga färger så den fick följa med hem. Kommer att passa extra bra i köket. Eller i Lilla J:s rum. Eller i mitt pysselrum. Passar bra var som helst!
 

Virkad babyfilt

För några år sedan berättade jag om mitt första försök att virka mormorsrutor. Det skulle bli en filt, men det tog låååång tid! När vi fick en dotter höjde jag tempot och avslutade filten så att hon skulle hinna använda den som babyfilt. Jag kom nu på att jag aldrig visat resultatet, så här kommer bildbevis på att jag faktiskt virkade klart filten!
 
 
Jag använde mig av Sarahs bilder som visar hur man snyggt virkar ihop mormorsrutor.
 
Jag använde mig också av Akiyos detaljerade beskrivning över hur man virkar en kant runt sin filt.  Med den här tekniken rynkar inte kanterna ihop sig.

KitchenAid vattenkokare - Recension

Jag fick frågan om vad vi har för vattenkokare. Eftersom jag är väldigt förtjust i den tänker jag svara genom att tillägna den ett eget inlägg. Låt mig presentera vår vattenkokare: KitchenAid Artisan i färgen creme!
 
 
Vi har haft den i flera månader och jag dricker mycket te så den är ordentligt testad. Här kommer en recension:
 
Fördelar
+ Snygg - Viktigt eftersom den alltid står framme. Finns i flera färger så att den kan matchas med övriga produkter från KitchenAid
+ Flera möjligheter att välja temperatur - Gör det lätt att få rätt temperatur på barngröt (50 grader) eller grönt te (80 grader)
+ Termometer - Lätt att se om vattnet fortfarande är tillräckligt varmt eller om det behöver värmas på
+ Ljud & Ljus - Plingar trevligt när vattnet är klart och har diskret belysning av temperatur och vattenmängd
+ Termosfunktion - Håller värmen längre än "vanliga" vattenkokare
+ Rymmer 1,5 liter - Lagom mycket för oss
+ Står stadigt
+ Locket öppnas smidigt - Med en knapp som sitter perfekt placerat på handtaget
+ Sladdvinda under - Snyggt att slippa onödigt mycket synlig sladd
 
Nackdelar
- Tung att lyfta - Jämfört med en billig vattenkokare i plast. Inte att rekommendera för någon med t.ex. handledsproblem
- Dyr - Ca 2000 kr
- Värmer ofta upp vattnet tills temperaturen är nästan rätt. Då "saktar den in" och upptäcker att temperaturen är för låg, varpå den tar fart igen och värmer de sista graderna som fattades. Denna "inbromsning" gör att jag upplever att det tar onödigt lång tid att komma upp i rätt temperatur. Även om det bara handlar om några sekunder...
- Mätstickan för vattenmängd sitter bakom handtaget vilket inte är den mest användarvänliga placeringen för att enkelt kunna se vattenmängden när jag fyller kannan
 
Slutsats
Supersnygg och mycket bra vattenkokare för den som inte har problem att lyfta
 

Barnrummet snart klart!

Hysch! Säg ingenting till arga snickaren! Men varför rusta ett rum i taget när man kan köra igång på flera håll?!?
Arbetet med gästrummet i källaren pågår fortfarande. Jag grundmålade precis färdigt listerna så det har gått framåt.
 
Men innan jul drog vi också igång projekt Barnrum. Och det blir bra!
 
 
Golvvärme, parkett och tapeter är på plats. Återstår bara en sista slipning av golvet och lite mer golvlack. Och lister så klart.
 
Tapeten med härliga färger som man blir glad av kommer från Intrades kollektion Kompis. Inte för rörigt. Och inte sockersött eller rosa. Perfekt i vår lilla tjejs första rum.

Välkommen 2014!

Välkommen 2014! Hoppas det blir ett toppen år för oss alla!
 
Nyårsafton firades för 15:e året i rad med våra vänner C&A + barn. Lika trevligt som vanligt! Men betydligt lugnare nu för tiden. Vi var hemma hos oss så jag passar på att bjuda på ett par foton på dukningen.
 
 
Om du liksom jag sparat på dessa glas är ett hett tips att köpa på dig de som ev. saknas. Serien hette från början Lovisa och var under 90-talet en storsäljare hos Duka. Cervera tog sedan över serien och döpte om den till Eleonora. Men nu utgår den ur Cerveras sortiment så det är hög tid att komplettera med det som ev. fattas!
 
Servisen har vi ärvt. Den heter Royal och är tillverkad av Gefle. Jättefin tycker jag!

RSS 2.0