Simply Scandinavian

Njutning för mig är att slå mig ner i lugn och ro med en bok. Med två små barn händer det allt för sällan, men ibland så! Vabbade idag och under tiden Lillasyster sov tog jag mig lite egentid med ögongodiset "Simply Scandinavian". Det är en otroligt vacker bok och många av hemmen och fotona i den är ren njutning att titta på!
 
 
Kan inte låta bli att visa detta fotografi från Aki Wahlmans hem "Villa Nina" i Åbo. Fotot är taget av Paul Ryan och jag återvänder till denna bild gång på gång. Älskar detta hem och bilderna därifrån! Rekommenderar absolut boken till dig som liksom jag gillar mycket inom den skandinaviska stilen.
 

Gungeligung till trädgården

Nu har de äntligen anlänt! Utemöblerna vi beställde i juli förra året. Det kan man kalla lång leveranstid...
Vi valde en riktig klassiker; Grythyttans "Klassikerserien" med fåtöljerna A2. Älskar gunget i dem! Jag övervägde den vita varianten, men eftersom vi vet med oss att vi inte tar oss tid till sådant som att underhålla utemöbler valde vi varianten som kräver minst underhåll: Obehandlad teak. Teaken kommer att bli grå med tiden (om vi inte mot förmodan skulle bli flitiga och börja olja in dem). Det enda underhåll som krävs är att göra rent dem med lite såpa vid behov. Passar oss perfekt! 
 
 

Fina möbler hos A2

Och när jag ändå är på G kommer här ett par foton till från A2s utställning på mässan. Jag gillade verkligen allt de visade! Spana in soffbordet! Och det lilla bordet! Och fåtöljen! Och dagbädden! Och stolarna! Och ja, som sagt allt! Helt klart min nya möbelfavorit.
 
 
 

Mässinspiration till relaxen

Förra veckan besökte jag mässan Furniture & Light fair. Det var första gången för mig, men definitivt något jag kommer att göra om!
 

Fick en hel del inspiration. Bland annat till relaxen nere i vår källare. Hittills är det bara kallt och kantigt där nere, med kakel och raka linjer. Det behövs värme och runda former i inredningen.

 

Jag tänker mig ett par fåtöljer i stil med dessa från Sika design:

 

 
Såg också en fin spegel i A2:s monter. Det syns inte jättebra på min bild, men den sitter med lite distans från väggen. På själva spegeln finns en liten hylla, med plats för t.ex. en liten vas. Snyggt!
 
 

RSS 2.0