Matsalen - långt ifrån färdig...

Idag tänkte jag visa hur det ser ut i matsalen. Den är inte alls färdig än, men det kan ju vara roligt att se ändå.

Efter mycket velande blev det bordet Bill från Mio som går att dra ut till 3m. Stolarna hittade jag på Blocket som jag berättat tidigare. Jag gillar en blandning av modernt och gammalt... Ljusstaken köpte jag för halva priset på Mio i Söderhamn nu senast. Duken är en present från mamma och vasen en inflyttningspresent från mormor.

Den här bilden visar att det finns plats för fler möbler i matsalen... Kanske en skänk eller ett vitrinskåp? Nya tapeter, gardiner och en lampa över bordet står också högt på önskelistan... Och jag funderar fortfarande på om de här stolarna ska få bli vita... Eller kanske svarta... Eller vara som de är...


Måla fyndet vitt?

Jag vet inte alls vad det finns för bra ställen att shoppa inredning på i Söderhamn. Alltså satte vi oss helt enkelt i bilen och körde runt och letade... Vi hann med tre ställen; Wantika, Antikkällaren och Mio. Sitter du inne med några andra bra tips är jag tacksam för dem!

Och så den vanliga frågan: Måla stolen vit eller behålla den som den är?


Hittade ett par saker till, men de behöver åtgärdas innan de duger att visa upp.

Jag har varit i paradiset!

Jag har haft en helt underbar långhelg i mina föräldrars stuga i Söderhamn. Vi gjorde bl.a. en utflykt till Prästgrund. Sverige kan verkligen vara vackert! Mina foton gör inte alls det lilla fiskelägret rättvisa, men jag hoppas att ni i alla fall får en liten glimt av hur idylliskt det är!


Vi bor på landet.. Trallalalalaaaa....

Idag ser det verkligen ut som att vi bor på landet! Men de som verkligen bor så skulle nog inte riktigt hålla med om att vi gör det... I vår stadsdel bor det ca 12 000 invånare och vi bor ett par minuters promenad från centrum...


Anledningen till dagens utsikt är att vi bor vid en äng. Tidigare klipptes den tydligen regelbundet, men det fick de sluta med då stans golfare blev förtjusta i ängen. Det var tydligen inte populärt, varken av de som klippte gräset eller av de som bor här vid ängen (Jag har hittills hittat 9 golfbollar när jag klippt vår gräsmatta...). Nu kommer istället en bonde någon enstaka gång och slår gräset. Tydligen var det dags nu.

Tack för en härlig födelsedag!

Ett stort tack för era snälla gratulationer i förra inlägget! Så glad jag blev!

Något annat jag blev glad över är alla fina presenter jag fick! Tack! Passar på att visa vad jag fick på inredningstemat av H. En förvaringskorg och en bricka i vitt läder. Det är bara att erkänna; han har nästan lika bra smak som jag! :)


Till fikat hade jag bakat cupcakes för första gången. Såg ett recept hos bloggen Livet i byn på cupcakes med Dumle och Baileys. Helt i min stil! :) Någon hade druckit upp all Baileys (undrans vem..?!?) så min variant blev med Kahlua istället. Droppade också i lite karamellfärg i frostingen för att få lite glad färg. Mumsigt, men mäktigt blev det!


Idag är min dag!

Idag fyller jag år. Är fortfarande barnsligt förtjust över att ha en dag om året som är min egen... Blev väckt imorse av skönsång och frukost på sängen. Precis som det ska vara! Det blir ett lugnt firande och de närmaste kommer på fika. Håll tummarna för fortsatt vackert väder!

Mumsig frukost!

Trädlampa

Just nu gillar jag siluetter av träd i inredningen. Kolla det här lamp-trädet! Lamporna går att skruva bort från trädet och använda som belysning på andra ställen i hemmet. Kläm på ljuskloten (gjorda av silikon) för att tända eller släcka ljuset. Vrid på klotet för att dimmra. När ljuskloten har laddats ur är det bara att skruva fast dem och låta dem laddas i trädet igen. Hoppas att idén inte stannar på konceptnivå för det här var läckert!


Foto från Sickofgadgets

En award


Under tiden jag var bortrest fick jag en award av Johanna som har bloggen Södralycke. Tusen tack! Så roligt att höra när någon uppskattar min blogg! Jag kan också rekommendera ett besök på Johannas blogg! Jag kämpar för fullt för att försöka hinna läsa ikapp mig på era bloggar om vad ni gjort de senaste veckorna. Men oj vad flitiga ni är på att skriva! Jag vill därför skicka awarden vidare till alla er som läser det här och tar sig tid till att skriva inlägg trots att sommaren pågår för fullt där ute!

Planterat träd

Idag blev det en sväng till Plantagen för att köpa jord. Vi fick två träd i inflyttningspresent och nu är de båda nergrävda i utkanten av trädgården. Ska snyggas till runt dem på något sätt, men jag vet inte hur... Bildbevis på körsbärsträdet och plommonträdet:

 

Naturligtvis kom jag inte bara hem med jord. Blir alltid någonting mer när jag går på Plantagen. Idag slog jag till på den här vägghängda krukan som jag sneglat länge på. Hittade några söta blommor att plantera i också. Något förslag på vad de kallas..? Jag har inte en aning...


Presenter och ägg...

Fortsätter på temat blommor och presenter. Visst är orkidéer otroligt stiliga? Både blomman och ljusarrangemanget fick vi nu när vi hade fest. Tackar! Passar perfekt i hallen de med! Fast jag tycker att allt fint passar i hallen... Antagligen för att det är det enda rum vi hunnit rusta än så länge...

Apropå hallen! Härom dagen upptäckte jag att fönstret var alldeles smutsigt. Gick ut och tittade och upptäckte att någon hade kastat ett ägg på rutan! Jag fattar inte varför någon skulle göra det?! På baksidan av huset som vetter mot en skogsdunge... Alltså måste någon ha sprungit omkring i trädgården o haft ett ägg med sig..! Konstigt. Och inte har vi hunnit bli osams med några grannar än heller... ;) Vet inte ens hur de i huset brevid på ena sidan ser ut...


Tillbaka framför datorn igen

Så där! Tillbaka i bloggvärlden igen. Sedan senast har jag hunnit med en tripp på MC till släkten i Finland och en kombinerad inflyttnings- och 30-årsfest för H.

Inför festen hade vi vårt vanliga upplägg. Jag städar och H lagar maten. Insåg ganska snabbt att det här avtalet måste omförhandlas... Det är lite skillnad på att städa en 2:a som förr och att städa ett stort hus... Vi har fyra toaletter nu... De borde inte ingå i mitt åtagande tycker jag... :)

Passar på att visa en av buketterna vi fick. Den står på kistan i hallen och gör att hela bottenvåningen doftar gott! Kistan står tillfälligt i hallen tills jag hittar det perfekta avlastningsbordet. Spegeln ska upp på väggen precis innanför ytterdörren. Den är en säkerhetsåtgärd så att jag inte springer iväg utan byxor när jag halvvaken stressar hit och dit på morgonen.


Bloggpaus...

... blir det nu i en vecka. Gå ut och njut av sommaren så ses vi strax igen!Skohylla på plats

Idag hämtade jag en skohylla jag beställt hos Mio. Precis lagom i storlek att ha direkt innanför dörren i farstun. Tanken är att gäster kan ställa sina skor där. Vi behöver betydligt mer plats för alla våra egna skor... Okej... Alla mina skor... Som tur är har vi gott om förvaringsutrymme. Från farstun kommer man in i hallen. Från hallen går man in i kapprummet och där finns det plats för resten av skorna och alla jackor. Härligt att slippa ha alla ytterkläder och skor direkt innanför dörren som vi hade det i lägenheten!


Fågelbad

I helgen var jag tillbaka och köpte fågelbadet jag såg förra veckan. Halva priset så det slank med ett par extra prydnadsfåglar också... Men det kanske blev lite mycket med dem..? Har inte riktigt bestämt mig för vart fågelbadet ska stå heller. Just nu står det här i utkanten av trädgården där det brukar vara som mest med fåglar.


RSS 2.0