Garden Cocoon

Jag har varit och hälsat på mamma & pappa i deras sommarstuga. Måste bara visa er deras Garden Cocoon som de köpte på trädgårdsmässan i Sthlm. Den ska stå nere på bryggan så att de kan sitta i lä och njuta. Finns alla möjliga finesser som t.ex. att det går att fälla taket och ryggstödet... Inget jag skulle ha köpt själv, men visst är den läcker!

image93

Vi provsatt och mumsade jordgubbar.

image94

Lampköp

Efter mycket letande efter en takkrona till hallen slog jag äntligen till. Men inte alls på en taklampa till hallen... Det blev två lampor att ställa i vardagsrummet istället... Det är LampGustafs Millenium jag förälskat mig i. Köpte faktiskt en sådan i present till pappa förra året, men den kommer att passa så bra hemma hos mig också...

image92
Foto från LampGustaf

Alvar Aalto

Min moster som bor i Finland har nu varit här och hälsat på och inspekterat huset. I inflyttningspresent fick vi Alvar Aaltos vas Savoy. Tusen tack! Jag tycker hemskt mycket om den serien! Jag har en liten vas i klarglas sedan förr, men nu fick jag en stor, vit. Perfekt då jag för tillfället är väldigt svag för vitt.

Vasen är en riktig designklassiker och presenterades för första gången på världsutställningen i Paris 1937.

image90


En annan av mina favoriter är Aaltos pallar:

image91

Foto från aalto.com

Sängborden målade

Skrev i ett tidigare inlägg att jag börjat måla sängborden vita för att matcha den nymålade vita sängen. Här kommer resultatet. Blev riktigt nöjd själv!

image89

Trädgårdsmöbler

Jag tycker att det är läckert med den nya trenden med trädgårdsmöbler i konstrotting. Särskilt med loungstuket som t.ex. Savannah:

image85
Foto från Bra Sommarmöbler
Risken är väl att jag skulle trötta rätt snabbt om jag hakade på den här trenden. Och inte verkar de vara så praktiska att sitta och äta mat i... Dessutom verkar det jobbigt att hålla på och släpa stora kuddar för att få den där riktigt mysiga känslan. För min del blir det nog snarare något traditionellt vitt i den här stilen :
image86
image87

Foton från Bra Sommarmöbler

Jysk har ett riktigt bra alternativ för det humana priset 3999:-. FSC-märkt också så det ska väl vara bra för miljön...

image88
Foto från Jysk

Miljövänlig (men långsam!) krigsföring

Jag har fått hjälp i min kamp mot ogräset. Hittade denne alierade ute i trädgården igår. Han tuggar ogräs för fullt!

image84

Rosa trädgårdskit

Visst skulle väl trädgårdsarbetet bli ännu roligare om man hade ett sådant här härligt trädgårdskit?! Finns för 399:- hus Buxus. Lägg märke till tuben med "After garden-kräm" för torra händer! Hade jag ett sådant här set skulle jag påta i jorden varje dag!

image83
Foto från Buxus

Hm. Det här känns lite som när jag var liten och lovade mamma att jag skulle dammtorka varje dag, bara hon köpte en sådan där dammvippa från tv-shop som drar till sig dammet med statisk elektricitet... Behöver jag berätta hur det gick med det..?

Väggschabloner

Kanske jag skulle satsa på neutrala väggar i sovrummet och sedan en väggschablon över sängen? Här är några favoriter jag hittade hos SchablonOnline. De projiceras på väggen med t.ex. en OH-projektor och sedan är det bara att börja fylla i..! Priset på de flesta är rimliga 299:-. Någon som testat..?

image77

image78

image79

image80

image81image82
Bilder från SchablonOnline

Hallmöbler

Har kört fast fullständigt med hallen. Letar intensivt efter ett sideboard och trodde att jag hittat det perfekta. Tyvärr visade det sig vara grått och inte vitt som i katalogen... Har varit runt till alla möbelaffärer här i närheten och letat massor på nätet. Hittade det här nedanför på Mio tidigare. Problemet är att det inte är riktigt lika fint som det andra jag såg... Och Mio:s kostar dessutom mer... 

Skohylla till gästerna behövs också. Mio har även här en lösning som är snygg. Och kombinerad med en bänk! Fast det får ju inte plats särskilt många skor...

image76
Foton från Mio

Sagan om ett soffbord

Det var en gång en mamma som hade varit på loppis. Hon kom hem med ett litet, brunt bord som alla andra i familjen tyckte var hemskt fult. Ingen kunde förstå varför hon släpat hem det, trots att det bara kostat 10:-. Sönernas åsikt var att bordet genast borde eldas upp som ved. Mamman stod på sig och behöll sitt lilla bord.

Strax därpå flyttade äldsta sonen hemifrån. Då han inte ägde något soffbord lyckades mamman övertala honom att ta det lilla bordet med sig. "Jaja, det duger i ett par dagar" tänkte sonen. Och sedan fick det lilla bordet flytta hem till honom. Åren gick och den äldsta sonen kom sig aldrig för att köpa ett nytt bord. Visst tänkte han på det varje gång han såg det lilla bordet, men något nytt köpte han inte.

Så en dag flyttade en mycket trevlig och intelligent flicka in till sonen. Han hade verkligen tur som gjorde ett sådant bra kap. Söt var flickan dessutom! Och åsikter hade hon... Hon var inte heller förtjust i det lilla, bruna bordet. Hon ville absolut ha ett i björk istället. Sonen var tyvärr envist enkelspårig och kunde inte tänka sig något annat än ett nytt soffbord i ek. Bordet var ett evigt bekymmer för det unga paret. Varje gång de gick på IKEA hoppades de att ett bord de båda tyckte om som ett mirakel skulle uppenbara sig. Men nej...

När så det lilla bordet fungerat som soffbord i 10 långa år flyttade paret till ett hus. Och kan ni tänka er! Helt plötsligt upptäckte de ett bord på Mio som de båda tyckte om! Det lilla bordet har nu blivit ersatt av ett nytt, lite större bord. Som dessutom fått sällskap av ett matchande litet lampbord. Det lilla bordet sörjer inte över att bli ersatt. Det lilla bordet vet att den snälla flickan (som nu vuxit upp till en tjusig kvinna) aldrig skulle gå med på att kasta det trogna lilla bordet. Det kommer att få stå i källaren tills historien upprepar sig och det är dags för en ny generation att flytta hemifrån... :)

image74
Det lilla, bruna bordet

image75
De nya, vita borden

Utmaning - Tre

Jag har fått en utmaning av Johanna med bloggen Södralycke. Naturligtvis nappar jag på den:

Tre

Nämn tre namn du går under: Mitt riktiga namn, MissStorm, Älskling

Nämn tre saker som skrämmer dig: Att de jag älskar kommer att dö. Att livet rusar iväg och jag inte hinner med. Att korsa järnvägsövergångar.

Nämn tre saker du gärna har på dig: Kjol, högklackat, långklänning. Vi har på tok för få baler i min bekantskapskrets! :)

Tre sanningar om mig själv: Jag kan verkligen inte låta bli att äta upp all choklad (Och jag försöker faktiskt!). Jag har alltid en åsikt om allting. Jag är född under en lycklig stjärna.

Tre saker du verkligen vill ha: När jag var liten önskade jag mig alltid "En trollstav utan knep". Tyckte jag var så smart som kom på att jag med en sådan kunde trolla fram vad jag ville... Tyvärr fick jag aldrig någon... En sådan vill jag fortfarande gärna ha..! Annars skulle det sitta fint med en bra systemkamera från Canon, putsad fasad på huset istället för tegel och möjlighet att jobba utomlands i något spännande land.

Utmaningen skickar jag vidare till en av mina första o flitigaste läsare Mina quiltar & lite annat

Nu ska här skruvas. Foton på resultatet kommer...

Att anlita Hemverket

Vi anlitade Hemverket som mäklare när vi sålde vår lägenhet för att flytta till huset. När jag började fundera på att använda dem istället för en av de vanliga mäklarfirmorna i stan googlade jag och försökte hitta folk som provat deras tjänst. Det var inte det lättaste att hitta recensioner eftersom de då nyss startat sin verksamhet. Av den anledningen tänkte jag nu dela med mig av min erfarenhet av dem. Om du inte funderar på att sälja ditt boende kan du sluta läsa här... :)

image18


Allt jag skriver är mina erfarenheter av hur det var när jag anlitade Hemverket i mars 2008. Det är möjligt att det inte fungerar på samma sätt idag.

Hemverket tar ett fastpris på 5000:- Tjänsten innebär i praktiken att man gör det mesta själv.

Vad jag gjorde

- Jag skrev objektbeskrivningen. Det passade mig bra eftersom jag läst massor av objektbeskrivningar och hade en bestämd uppfattning om hur vår skulle vara formulerad.
- Jag beställde information om bostadsrättsföreningen.
- Jag fotade vår lägenhet. Klart det blir bättre foton med en proffsig fotograf och vidvinkelobjektiv, men nog kan jag ta hyfsade foton själv... Däremot kan det vara lite bökigt att få till en planritning. Jag skippade det och beskrev 2:ans planlösning istället. 
- Jag skrev ut material till visningarna från Hemverkets webbsida (beskrivningar att dela ut och skyltar som visade vägen). H snickrade bockar att sätta upp skyltar på.
- Jag annonserade själv i dagstidningen och på Blocket. Kostnad som tillkom alltså.
- Visningarna höll jag själv. Hemverket erbjuder sig att skicka en representant som kan visa objektet. Det skippade jag eftersom jag litar mer på min egen förmåga att visa mitt boende än någon främling som inte jobbar som mäklare och som Hemverket skakat fram som representant i just min stad.

Vad fick jag då för mina 5000:- till Hemverket?

- Det viktiga var att de publicerade min annons på Hemnet. Att annonsen skulle finnas där var ett måste för mig eftersom jag tror att de flesta tittar där.
- Budgivningen kunde skötas i verktyget på Hemverkets webbsida.
- De tillhandahöll mallar jag använde för att skriva ut dokument till visningarna.
- De formulerade kontraktet till försäljningen.

Och det viktigaste; Hur gick det?

Det började bra. De svarade på mail samma dag och det var inget problem att få tag på dem via telefon. Att teckna dem som uppdragsgivare gick fort.

Samtidigt körde de tv-reklam och fick snabbt många nya kunder. Kanske lite väl många... Det tog Hemverket en vecka att publicera informationen om mitt objekt. I längsta laget när jag skrivit allt själv. På webbsidan dök det upp information om att det kunde ta 5 arbetsdagar innan de behandlade den information man skickat dem. Objektbeskrivningen fick inte heller längre ändras hur som helst. Jag var nöjd med det jag skrivit, men upplevde det på flera sätt som att Hemverket fått mer att göra än de hann med.

Hemverket slutade också att svara i telefonen. När jag nu provade att ringa dem hade de istället kopplat in en telefonsvarare där jag fick lämna mina uppgifter så ringde de upp när de hade möjlighet istället. 

Det fanns en bugg på Hemverkets webbsida som gjorde att mina inbokade visningstider såg konstiga ut när jag försökte förlänga tiden visningarna skulle pågå. Hemverket var snabba med att rätta till buggen, men råkade då radera informationen om att jag skulle ha visning på lördagen. Det upptäckte jag på fredag morgon och ni kan ju gissa om jag var arg när det inte gick att få tag på dem o få informationen rättad innan visningen på lördagen...

Det jag var mest missnöjd med annars var att jag inte fick lägga ut datum och tid för mina visningar i själva annonsen. Alltså syntes inte tiderna på Hemnet! För att se när jag hade mina öppna visningar var spekulanterna tvungna att från Hemnet klicka sig vidare till Hemverkets webbplats. Därifrån var det 3 klick till innan tiderna för visningarna gick att se! Riktigt dåligt eftersom folk då lätt missade att det fanns visningar inbokade! Jag påtalade flera gånger att jag ville ha med visningsdatum i min annons, men Hemverket vägrade. De ville att spekulanterna skulle besöka Hemverkets sida...

Det kom få till visningarna (hade nyss letat liknande lägenhet till brorsan så jag visste hur det brukade vara). Som tur var fick vi två spekulanter som var mycket intresserade och budade till ett pris vi var nöjda med. När jag accepterat ett bud i budgivningsverktyget skickade Hemverket mig kontraktet och jag bjöd hem köparen. Vi satt sedan tillsammans och skrev på alla papper.

Slutsats

Om du kan formulera en annons själv och inte ser något problem i att vänta på Hemverket när de ska göra någonting/du vill kontakta dem är Hemverkets tjänst överlag bra. Den är enkel att använda o fungerar som man kan förvänta sig. Buggen jag påtalade rättades direkt. Hade jag däremot vetat att visningstiderna inte skulle visas i annonsen på Hemnet hade jag INTE anlitat dem. Jag tror att fler kommit till visningarna om tiderna visats på Hemnet som för andra mäklarfirmor. Jag kände mig tvingad att komplettera med annons i dagstidningen för att åtminstone några skulle se att det var visning.

Mera ogräs...

Dagens insats här hemma är att jag förklarat krig mot maskrosorna också. Krig på 2 fronter alltså eftersom jag redan börjat attackera kirskålen. Maskrosorna efter husets långsida ska ersättas med tre klättrande rosor tänkte jag. Har inte valt sort eller färg än.

Kirskålen har hittills stått emot mina attacker med RoundUp förvånansvärt bra. Så här hopplösa ser mina land fortfarande ut:

image69


Men i det ena finns faktiskt början till en ynklig rabarber! Också det enda förutom kirskålen... Synd bara att jag inte tycker om rabarber... :)

image70


Lyfter man blicken från ogräset är det annars alldeles underbart vackert här nu! Ett av träden har fått vita blommor så jag vågar mig på den vilda gissningen att det är ett körsbärsträd... Otroligt spännande att se vad det blir av alla buskar och träd!

image71

image72

Ny familjemedlem!

Igår kom Trille. Jag blev förtjust direkt och han kändes genast mer som en familjemedlem än en städhjälp. Naturligtvis satte jag honom i arbete med detsamma. Vardagsrummet och matsalen var i ett stort behov av en dammsugning. 

Trille började med att stå i ett hörn och ladda upp inför uppdraget i närmare 2h. Sedan tog han en sväng längs med väggarna i de två rummen för att se hur det ser ut hemma hos mig och lära sig hitta ordentligt. När rundan var färdig kastade han sig med stor entusiasm ut över de öppna golvytorna och började dammsuga. Han är smart Trille! Har någon avancerad algoritm för hur golvet ska dammsugas på bästa sätt för att täcka in hela golvet, men utan att dammsuga onödigt många gånger på samma ställe. Över de öppna ytorna far han fram med full fart och när han närmar sig något hinder saktar han ner för att sedan långsamt köra fram till hindret och vända innan han dunsar in i det.

Jag hade inte tålamod att vänta tills han hade dammsugit färdigt utan avbröt honom och inspekterade den genomskinliga lådan där dammet samlas för att se hur det gått. Trille hade fått ihop en hel del damm och jag var nöjd med hans insats så långt. Lika nöjd var nog inte den myra han tydligen också hittat på golvet.

Det fick räcka med den uppvisningen under gårdagen. Idag har jag bett honom köra av golven ordentligt under förmiddagen. Vi kom överens om en tid när han skulle börja jobba. Ska bli kul att komma hem och se hur bra han lyckats.

image67 image68
Trille dammsuger


Lampa till hallen?

Har beslutsångest när det gäller de sista detaljerna i hallen. I "lilla hallen" innanför ytterdörren har lampan från IKEA åkt upp. Därifrån går man igenom ett par dubbeldörrar in i "stora hallen". Där saknas fortfarande taklampa. Men vad ska jag satsa på? En klassisk kristallkrona? En modern, kitchig takkrona? En eller flera likadana lampor som i lilla hallen, fast storleken större..? Eller något helt annat..?

image65
Hallen idag


image66

Foton från butikerna

Stengång - före och efter

Pratade med grannarna för första gången igår. De berättade att stenläggningen i våra trädgårdar är gjord med en röd sten som tydligen är fridlyst nu för tiden. Jag kände inte alls igen mig i deras beskrivning. Skulle våra grå, mossiga stenar som är lagda i gångar och på uteplatsen vara röda och fridlysta?! Högtryckstvätten åkte fram och titta på resultatet!

image63

image64

RSS 2.0