Första Advent

Här hemma har vi tre adventsljusstakar i år. Den tredje är årets nyhet och betydligt större än de andra. Funderar på om den behöver piffas upp med någonting rött. Några åsikter eller förslag..?


Bokstöd

Genom Design & Inredningsbloggen hittade jag de här underbara bokstöden med författarporträtt från Cosas. Jag har alltid älskat att läsa och Astrid Lindgren och Karin Boye skulle gärna få göra mig sällskap i blivande biblioteket!Foton från Cosas

Nyinflyttade sötnosar

De här två små sötnosarna och skålen de står i fick idag flytta hem till mig.


Pysslat kort

Ikväll var jag hem till P, min pysselkompis nr 1. Som vanligt när vi träffas blev det mycket prat och lite resultat för min del. Ett kort till en kusin som fått barn och två enkla julkort var allt jag lyckades hinna med.

Men trevligt var det! Och riktig julstämmning med glögg, pepparkakor och julmusik!


Svartvita vardagsrum

Jag försöker streta mot för att inte dränka bloggen i ett hav av jul. Här kommer några svartvita vardagrum utan både snöstjärnor och novemberadventsljusstakar!


Foton från Domino

Adventsljusstakar och efterlysning

Nu är det nära! Var ner i källaren idag och kunde inte låta bli att fingra lite på julpyntet. Då kom jag på att jag ju har på tok för lite pynt för ett helt hus!

Jag har en klassisk adventsljusstake från Konstsmide som jag tycker hemskt mycket om. Men nu skulle jag behöva några till likadana och den verkar inte finnas i Konstsmides sortiment i år. Någon som sett en sådan här ljusstake till salu i år..?Jag har även börjat spana efter andra snygga om det inte går att få tag på min favorit. Här är några reservalternativ:


Foton från Markslöjd

Tavellist på plats

Idag kom en tavellist på plats i vardagsrummet. I vanliga fall vill jag att allt ska vara vitt, vitt och vitt, men när det kommer till tavlor är jag svag för sådana med mycket färg! De här kommer från en av mina favoritkonstnärer; Tommy Persson i Barva. De ser otroligt mycket bättre ut i verkligheten, men jag lyckas tyvärr inte fånga det med kameran.


Golvljusstake

Hittade de här handsmidda ljusstakarna från Röshult. Läckra va? Finns både som golvljusstake och bordsljusstake. Själv skulle jag gärna ha en av golv-varianterna i vardagsrummet!


Foton från Röshult

Yankee Candle

Jag gick in i en butik och fick plötsligt otroligt starka julkänslor. Jag gick runt där inne ett tag och fundera på varför det plötsligt kändes som jul. Då kom jag på att det var doften där inne. Jag frågade i kassan och det visade sig att de använde Yankee Candles doftljus. Jag har läst om dem på flera bloggar, men inte brytt mig om att testa själv. Gissa vad som nu står här hemma och doftar gott?


Jupp! Ett likadant ljus som de hade i butiken med doft av pepparkakor.

Det gav mersmak! Eller ska jag säga merdoft?! De här ser inte så tokiga ut de heller, eller hur?


Foton från Yankee Candle

Pimpad lampa

Tidigare skrev jag om hur jag slet med ett projekt. Jag kom på att jag aldrig visade vad det var jag pysslade med så det är väl på tiden att visa lite före- och efterbilder.


Lampan hittade jag på loppis i somras och skärmen hade då en läskig rosa/orange färg och foten var mörkbrun. Fodret behöll jag när jag sydde den nya lampskärmen. Det var inte så lätt som jag tänkt mig så mamma fick rycka in och hjälpa till. Tack för hjälpen mamma! Nu är jag hemskt nöjd!

Så här ser lampan ut på plats i vardagsrummet. Som ni ser sydde jag ett par matchande kuddar också.


Vackert från Sia

Sia har verkligen ett vackert sortiment. Den höga vasen ser helt underbar ut! Och den vita spegeln skulle jag gärna ha på toaletten när rusten är färdig, tyvärr misstänker jag att den är på tok för stor.Foton från
Sia

Kuddar från Mimou

Jag vill ha jul nu! Längtar efter att frossa i rött, ljus och glitter. Soffan jag sitter i just nu längtar efter nya röda kuddar. Märkligt, det låter som att den viskar Mimou... Soffan skulle säkert bli glad om den fick sällskap av någon av de här:Foton från Mimou

Stjärnbeströdd

Så här ser linneskåpet i matsalen ut ikväll. Jag föll pladask för ljusslingan med pappersstjärnor från Watt&Veke när jag var en sväng till Stockholm igår.Och till er som kanske tycker att jag är tidig med julpynt: Det är inte julstjärnor! Det är snöstjärnor... Och sådana kan man ha tända åtminstone från oktober till mars... :)

WC-rust - Uppdatering

Idag blir det en liten uppdatering från lilla toaletten. H har dragit in det nya avloppet och vi har inte längre ett hål ner i tvättstugan. Jag har städat där nere. Precis allt var täckt av millimetertjockt stendamm. Äntligen kan vi tvätta igen!

Förutom avloppet är rören också dragna och han har börjat förbereda för eldragningen. Tanken är att inte några rör eller eldragningar ska synas.


Nyponhjärta

Så härligt med helg och tid till att pyssla hemma! Idag har jag gjort ett litet nyponhjärta.


Linneskåp med ny färg

Nu har jag varit framme med den vita färgen igen. Den här gången är det ett linneskåp vi fått av H:s föräldrar som har blivit vitt. Det står nu på plats i matsalen och jag är väldigt nöjd.
Mer inspiration till toaletten

Är fortfarande helt insnöad på badrum så här kommer ett par till inspirationsbilder:


Foton från Pottery Barn

Som väntat tar det tid med rusten av lilla toaletten. Det dyker ju upp en massa annat hela tiden... Och tur är väl kanske det eftersom jag fortfarande inte vet riktigt hur jag vill ha det. Idag lutar jag mot blandaren Classic från Mora och lampan Lillholmen från IKEA. Foton från Mora och IKEA

Skogens konung

Konferens med jobbet idag som också innehöll ett besök hos älgarna i en älgpark.


Tänk dig ett sådant huvud på väggen hemma... Huga! Nej tack!


Myskvällar

Temat för ikväll och helgen som var är mys! Eldar i öppna spisen och har det skönt under en filt.Högen med olästa tidningar växer, men nu har jag tagit mig igenom de jobbrelaterade och kan ge mig ikast med de här istället:


Den första snön

Nu har det snöat för första gången. Ok, kanske inte för allra första gången... Men för första gången sedan vi flyttade till huset! Naturligtvis har jag sprungit ett varv runt huset och dokumenterat den stora händelsen. Jag älskar vintern!


 


RSS 2.0