Urnor till uppfarten

Jag har gått och sneglat på de stora trädgårdsurnorna som finns att köpa lite här och där. Nu hittade jag ett par som var på rea så jag passade på att köpa hem två stycken att ställa vid uppfarten till huset. Efter ett besök till Plantagen blev innehållet dahlior, pelargoner och murgröna. Det fanns hemskt lite att välja på tycker jag. Är det verkligen slut på säsong för att köpa sommarblommor redan?!

Får se hur det kommer att gå med urnorna. H tror att någon ska välta dem för mig, men jag tror att människan är god och låter dem vara!


Marksten

Vi har börjat med stenläggning i trädgården. Ingenting märkvärdigt utan bara en kant runt en rabatt. Men det är mer jobb än vad det ser ut att vara. Det här med sten i trädgården är ett kapitel för sig. Det finns ju hur mycket som helst att välja på! Här kommer några inspirationsbilder. Den översta tycker jag är helt underbar!Foton från BLT.se

Adirondack

Som så många andra drömmer jag om en klassisk amerikansk verandastol.Foto Ekerö möbler

Nu hittade jag den här hos Jula för ett riktigt trevligt pris, 450:- för stol + pall. Hoppas, hoppas att den är lika fin i verkligheten! Den är obehandlad så jag kan enkelt måla den i vilken färg jag vill (vilken färg det är tror jag är lätt att gissa...).Foton från
Jula


Inspiration till uteplats

Det är på tok för fint ute för att vara inne och tapetsera! Jag ligger i solen och läser inredningstidningar efter jobbet och fantiserar om hur jag ska förvandla vår uteplats till ett ställde där jag faktiskt vill vara...

Finns många snygga stilar som jag gillar:Foton från housetohome

Nyrustad wc

Ett tag var bloggen fylld med funderingar och rust-foton från wc-rummet nere, men jag visade aldrig resultatet. Jag har fått lite påpekanden om att det borde vara dags att visa hur det blev. Så här ser det alltså ut idag:

 


Jag är väldigt nöjd! Favoriterna är kranarna. Det är inte alls så opraktiskt som det ser ut eftersom H kopplat in en termostat. Det kommer kallt vatten ur den ena kranen och handtvättstemperatur ur den andra. En annan favorit är lysknappen som elektrikern gjort en specialare med. Det går att dimra belysningen (lamporna vid spegeln och spotlights i taket) genom att hålla in knapparna. Nu är det bara lite småfixande kvar, som t.ex. en hållare för toalettpappret...
Jag passar på och kör en repris på hur det såg ut innan:


En regnig morgon ställer till det...

Igår hade vi en grå och regnig morgon här hemma. Planen var att fixa i trädgården, men varken H eller jag hade lust med ett sådant väder. Så istället bestämde vi oss för att börja rusta vardagsrummet... Matsalen ni fick se i förra inlägget har nu tillfälligt blivit vardagsrum och kontoret har blivit förvaringsutrymme. Så precis när vi hade fått ordning här hemma är kaoset nu tillbaka!

Resultatet av helgens jobb är att alla väggar är tapetserade med återställare. Nästa steg blir listerna som brukar behöva minst tre strykningar. Misstänker att det här kan ta iaf två veckor till.


Gardiner på plats

Det blårutiga tyget jag köpte tidigare har nu blivit gardiner till matsalen. Omtagen blev inte riktigt bra, men får duga så länge.

På bordet står en bukett syrener. Det är så härligt att hela tiden kunna plocka in nya buketter. Det här är verkligen en underbar tid!


RSS 2.0