Gästrum del 2

Uppmuntrad av era snälla kommentarer om vårt gästrum kommer här del 2. Rummet är väldigt litet och här är den andra halvan som ni inte fick se senast.Skrivbordet ropade jag in på auktion. Stolen är ett loppisfynd. Lampan arvegods. Pojken och flickan är från början mammas auktionsfynd. Tavlan fick tidigare ett eget inlägg.

Nu bär det av till Malaysia! H:s föräldrar flyttar in här under tiden då deras kök nu ska totalrustas. Perfekt timing!

Lägg gärna till mig på Bloglovin´så märker ni när jag är hemma igen. Ha det så bra tills dess!

Bokhyllor

Jag har varit så säker på att jag vill ha en platsbyggd bokhylla i biblioteket. Den perfekta bokhyllan hittade jag här i bloggen Humlebacken. Så vacker! Men nu börjar jag tveka... För vore det inte himlans läckert med en sådan här bokhylla?! Och smidigt och luftigt i vårt lilla rum med snedtak...


Foton från String.se


Pysselrum - Inspiration

Mitt pysselrum är fortfarande långt ifrån färdigt. Målandet fortsätter. Nu är det möbler som ska få färg.

Någon som har mycket färg och ett fantastiskt rum att pyssla i är Alicia Paulson. När jag ser de här bilderna inser jag att jag måste till färgbutiken igen och köpa turkos-blått!

Foton från Alicia Paulson


Unik tavla

År 1893 vann det svenska företaget Lindström en utmärkelse för produktdesign på en utställning i Chicago. Det stora diplomet som delades ut hänger nu på väggen i vårt gästrum. En rolig och unik tavla som jag är mycket glad över!

Men hur kom jag över den? Jo, min mamma hade ett av sina första arbeten på just Lindströms. Hon fick då i uppdrag att kasta en massa gammalt skräp. Eftersom hon gillade diplomet fick det följa med henne hem istället för att sluta i soptunnan. Hon har alltid haft bra smak mamma. Gissa om jag gör många fynd i mina föräldrars källare!


Vårens resa bokad

Nu har det varit tyst här inne ett tag, men jag har absolut inte glömt bort bloggen eller er som brukar titta in här! Vi har bokat vårens långresa och det är mycket på jobbet som nu ska avslutas innan vi åker. Vart vi ska? Malaysia! Så om du har varit där är jag otroligt tacksam för alla tips och förslag på vad vi inte får missa!

Så här såg det ut när vi var till Vietnam för ett par år sedan. Jag hoppas på att även nu hitta långa, vackra stränder där vi får vara helt ensamma. Att vara mitt i myllret i en Asiatisk storstad. Att äta gott. Att uppleva äventyr. Och att överhuvudtaget njuta av livet!


Långlivade tulpaner

Det är så härligt när tulpansäsongen kommer igång! Extra roligt är det med tulpaner som står sig länge. De här har stått i 11 dagar och är fortfarande fina (bladen däremot gav upp för flera dagar sedan).


Pysselrum - Statusrapport

Jag har målat och målat och nu är inte pysselrummet knall-lila längre. Taket är också färdigt. Bara lister och runt fönster kvar att måla. Lika vitt inne som ute!Sedan är det dags att tillsätta färg! Jag tänker mycket rött!
Och kanske lite turkost... Och kanske lite rosa... Vad tror ni? Någon som till och med sitter på några inspirerande bilder åt det hållet..?

Foton från IKEA


Gästrummet

Så där. Nu är gästrummet färdigpiffat för ett tag framöver (och alla burkar med målarfärg har fått flytta ner i källaren). Det här rummet är faktiskt det enda vi inte har rustat/planerar att rusta. Här inne tänker jag frossa helt ohämmat i romantik. På gränsen till överdos för min del faktiskt! Av någon anledning tycker jag att det passar bra i ett gästrum. Då behöver vi inte ha särskilt mycket av den här stilen i resten av huset heller...  


Och bara billiga/för oss gratis prylar finns det här inne...
Blocket: Soffa (vitmålad)
Loppis: Korg (vitmålad), trasmatta, örngott
Snälla grannar: Korgstol
Arvegods: Tavla
Presenter: Sofftyg & kuddar

RSS 2.0