Jag ser rött

Nu är jag på G med pysselrummet igen. En del möbler är på plats, täckningen är borta och jag tror att jag äntligen är färdig med målandet!

Jag hittade en sådan fin, högblank röd färg som jag absolut ville ha. Trots att den inte var vattenlöslig och jag verkligen avskyr att göra rent penslar med lacknafta. Sedan visade det sig att just den här kulören är helt hopplös! Den täcker helt enkelt inte. Jag har fyra pinnstolar som jag nu målat röda, och de är fortfarande inte helt perfekta. Och då har jag målat sju lager! Ja, SJU lager! Det är inte klokt! Men nu får de helt enkelt duga!
Så här såg de ut när jag fick dem:


Nytt lantkök

I helgen har vi varit på kräft- & ostskiva för att inviga köket hemma hos H:s föräldrar. De har totalrustat köket i stugan under vintern och äntligen är det helt klart. Köket hade inte rustats på 25 år. Tänk furu i tak och på väggar. Ingen arbetsyta alls och ingen diskmaskin. Nu är köket dubbelt så stort och ett modernt lantkök. Supersnyggt! Och roligt att de tog till sig av så många av mina förslag... Här kommer foton på två av mina favoriter; det nya stora skafferiet och tapeten!


De små detaljerna

Sakta, sakta kommer små detaljer på plats här hemma. När jag väl hittar någonting jag verkligen gillar håller jag fast vid det i många, många år. Jag är inte så ombytlig i min smak och brukar gilla samma saker länge.

De här salt &pepparströarna hittade jag i en liten gårdsbutik. Så vackra! Och passar perfekt i vår matsal.


Kudde från Mimou

Den här veckan har jag varit på kurs i Stockholm. En bra utbildning, men tyvärr höll den på rätt sent på dagarna så det blev inte mycket till shopping... Som tur var hann jag i alla fall klämma in ett litet besök till favoriten Hans Mikaels. Där fanns den här härligt våriga kudden från Mimou. Har ändrat om lite i helgen och allt turkost i vardagsrummet är nu utbytt mot grönt och rosa.


Trädgårdssäsongen startad

Helgen har tillbringats med trevliga vänner, målarfärg och trädgård.
Vi gjorde en utflykt till favorit-trädgårdshandeln och köpte de rosor som fattades i rosenrabatten som vi anlade förra året. Nio nya rosenbuskar som nu är på plats. Eftersom det utlovats frost i natt är de också ordentligt täckta. Istället för att visa en rabatt under presenning blir dagens foton istället lite gott och blandat från övriga trädgården.


RSS 2.0