Extra sött socker

Uppmuntrad av snälla kommentarer i mitt förra inlägg kommer här en annan detalj från vårt bröllop. Sockerbitarna till kaffet fick även de matcha temat med kärlek och rosa. Rosa hjärtan hittade jag på ICA och klistrade fast med glasyr.


Foto: Ewa Salmi


Idéen fick jag från Kikan, en tjej vars smak påminner om min. I hennes blogg finns mycket inspiration att hämta för den som vill pyssla till sitt eget bröllop.


Vårt perfekta bröllop!

Vår bröllopsdag i juni var en helt fantastisk dag! Allt blev verkligen så där helt perfekt som jag drömt om sedan jag var i dagis-åldern. Jag trodde inte att det var möjligt att precis allting skulle bli som jag drömt om. Men det blev det! Till och med alla små detaljer blev som jag tänkt mig. (Ja, det är mest jag som tänkt och drömt. Men H gillade som tur var mina planer.)

Ett exempel på en detalj från festen är de små askarna med hemmagjorda chokladpraliner som jag "alltid" vetat att varje gäst skulle få. Som tur är har jag vänner som snällt hjälpte till med att tillverka praliner & askar på löpande band. Jag är otroligt tacksam!

Vi har nu fått en dvd-skiva med massor av fotografier från bröllopet. Jag blir så lycklig av att titta på fotografierna och tänka tillbaka. Här kan ni också få se en av askarna som innehöll grönt silkespapper och tre sorters chokladpraliner.


Foto: Vår fotograf Ewa Salmi


Ett äpple om dagen... Eller hundra...

Äpplen, äpplen, äpplen! Vi har massor av dem i år. Stora delar av de senaste helgerna har ägnats åt att göra äppelmos, äppelmust, äppelsaft, äppelpaj och äppelchutney. Någon som har fler förslag på vad man kan göra av dem? Gärna någonting som står sig länge nere i matkällaren...

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Sussi som gjorde mig mycket glad genom att ge mig en award. Jag är lite tråkig och tänker inte följa reglerna utan nöjer mig med mitt äppel-inlägg idag. Men jag tycker absolut att ni ska hälsa på Sussi och de lurviga kossorna och njuta av hennes fina trädgård i bloggen http://gardenhouse.blogg.se/ 


Frukostplaner

Det bästa med att bo i hus är kanske att kunna sitta ute och äta lång helgfrukost i trädgården. I lördags var tidningen utbytt mot en bok och jag smidde planer för resten av helgen.


Vi äter LCHF-kost och min favoritfrukost är smoothie gjord på lika delar frysta bär, yoghurt och grädde. Mums!

Färgglad förvaring

Ett av sommarens inköp var den här färgglada korgen. Perfekt att förvara extrafiltar och tidningar i. Jag blir så glad av färg!


FF (Fin Fontän)

I Ockelbo finns den här fontänen som jag tycker är jättefin. Jag skulle gärna vilja ha en egen variant av den i trädgården. Klurar lite på vad jag ska ställa alla pryttlarna på bara. Jag vill ju inte att allt vatten ska rinna ut på marken. Räkningarna från vattenverket skulle inte bli så fina då...


Sensommar

Sommaren är fortfarande kvar. Men vi sitter nu inomhus på kvällarna. Fast det skyller jag helt och hållet på tv-serien "24" som vi sitter klistrade vid varje ledig stund. Och fler säsonger återstår... För att ändå få njuta av sensommaren plockar jag in rosor och hortensior att njuta av inne.


RSS 2.0