Konstrunda 2012

Varje påsk åker vi på konstrunda och besöker ett antal konstnärer. I år var inget undantag. Men i år blev det inte något konstinköp då den enda tavla jag verkligen föll för var ca 3 x 3 meter stor och kostade 90 000:-...
En konstnär som ändå stack ut från mängden och som jag gillade (även om jag inte skulle hänga tavlorna här hemma) var Lisa Hammar. Väldigt annorlunda jämfört med allt annat som visades:
  "God morgon!" & "Do not feed"


Trädgårdsdesign på datorn

Jag väljer att inte låtsas om all snö som har vräkt ner idag och fortsätter att fantisera om sommar och trädgård. Har ju en helt ny del av trädgården att planera och plantera i år. Visst fungerar det att använda papper och penna för att göra upp planer, men det verkar så smidigt att kunna rita upp sina tankar på datorn istället. Och lätt att ändra när man hela tiden kommer på nya idéer... Att rita snyggt på datorn har jag aldrig lärt mig, så jag letar efter ett bra program för att enkelt rita upp sin trädgård.

Nu har jag lekt lite med Rosenholms trädgårdsdesigner. Enkelt att komma igång med, men inte blir det särskilt snyggt inte... Någon som har testat något annat trädgårdsprogram och är nöjd med det?

Så här skulle våra nya perennrabatter kunna se ut i augusti enligt Rosenholms program:
... och om vi tittar på trädgården i 3D skulle det alltså se ut så här:


RSS 2.0