Äntligen magnoliablommor!

Nu blommar vår magnolia Leonard Messel för första gången. Det är fyra år sedan jag planterade den så det gäller att ha tålamod. Nu är jag sugen på att testa magnolian Kobus. Den tar tydligen 10 år på sig innan den blommar... *försöker sparka mig själv i baken för att jag inte planterade en sådan också för fyra år sedan*
 

Träd i blom

Det här trädet är först ut att blomma av alla träd här hemma. Underbart vackert! Men jag har inte någon aning om vad det är. Inga bär som ger ledtrådar får det heller. Någon av er läsare som vet vad det kan vara?
 
På bilden kan man också skymta våra nya perennrabatter. De är inte klara än (kan man bli färdig med en rabatt?!) men vi (läs mannen och min bror) kämpar vidare med murar och plåtkanter.
 
 

Sovmorgon

En sovmorgon kan vara antingen bra eller dålig. En dålig sovmorgon vaknar jag och inser att vi ska vara på BVC om 40 minuter. Väcker en grinig liten tjej, byter blöja på 3 sekunder, kastar i henne mat och springer ut till bilen. Hinner förhoppningsvis få på mig själv lite kläder också.
 
En bra sovmorgon vaknar jag sent och inser att min man redan klivit upp tillsammans med lilla J. När jag kommer ner för trappan möts jag av doften av nygräddat bröd.
 
 
 

Utemöbler på plats & undvika plast

Utemöblerna är på plats. Lite grönska och småpiff behövs innan det blir riktigt mysigt. Men vi har redan konstaterat att det fungerar bra att sitta här och dricka vin i år också.
 
 
Årets nyhet är att min snygga, randiga matta har fått flytta ut från köket. Jag har nämligen läst en mycket intressant bok; "Den onda badankan". Den handlar om barn och alla osynliga gifter i våra hem. Det är ju helt vansinnigt att vi omger oss med plast som innehåller kemikalier som kan orsaka bl.a. cancer, hormon- och beteendestörningar hos våra barn! Plötsligt kändes det inte längre ok att lilltjejen satt i köket och tuggade på vår snygga matta av PVC... Alltså fick den flytta ut. Och det räcker inte med att låta plastmattan flytta ut. Här ska plastbantas! Men jag misstänker att våra goda intentioner rinner ut i sanden om vi går för hårt ut från början. Vi mjukstartar därför med tre nya, enkla  "regler" här hemma:
  1. Ta med egna tygkassar när vi åker och handlar mat (Varför har vi inte gjort det tidigare?!)
  2. Sluta värma mat i plastlådor/plasttallrikar etc.
  3. Undvik att köpa hem plastprylar när det finns andra alternativ
Tänker du på vilka gifter ni omger er med hemma? Har du några bra tips på vad du i så fall gör för att minska på dem?

Vårlökar

Att skapa sina drömmars trädgård tar tid. Sommaren 2010 gjorde jag iordning en rabatt efter husets långsida. Varje höst har jag grävt ner fler vårlökar. Och nu blommar lökarna äntligen i den härliga röd-gul-blåa blandningen som jag tänkt mig. I år besegrade jag för första gången rådjuren med min häxblandning! Trädgårdssäsongen startar med ett färgglatt fyrverkeri!


1-årstårta

I helgen fyllde lilltjejen 1 år. Det firades naturligtvis med tårtkalas. Det är andra gången jag bakar moussetårtor täckta med sockerpasta. Tårtorna fyllde jag med hallonmousse och chokladganache. Kul att göra! Men det tar lite tid. Receptet som jag utgick ifrån hittade jag hos Dagens mat och bak.
 

RSS 2.0