Planer för källaren

Man kan inte säga annat än att vi är flexibla i vårt rustande! Vi har nu bestämt oss för att inte bygga upp någon ny vägg mellan blivande gästrum och duschrum. Vi river istället några väggar till! Duschrummet + en del av källarkorridoren får bli en del av gästrummet. WC och bastu får bli en del av tvättstugan. Vips har vi ett enormt gästrum (tänk tonårsrum om mååånga år) och en stor tvättstuga! (Nåja, planerna ska förverkligas också...)
 
Vi har ett annat oanvänt rum i källaren som i framtiden får bli relax med bastu. Men för tillfället är det fortfarande gästrummet som fokus ligger på. Resten får komma senare.
 
 

Tehörna

Den här tiden på året dricker jag litervis med te om dagarna. På jobbet hänger temuggen med hit och dit till olika möten. Hemma går vattenkokaren varm(!). Jag har gjort i ordning en tehörna i köket för att enkelt kunna göra mig en mugg. Kusmi tea är en favorit som får stå framme. Framförallt för att burkarna är så snygga..! Det är ju helt knasigt av mig att välja te utifrån förpackningen. Men jag får ett sådant ha-begär efter Kusmi-burkarna och vill samla på mig allihop!
 
 

Trädgård i gult

Hösten sveper in oss i en värld av fantastiska färger i år. Magnolian "Swede made" som jag köpte hos Linudden i somras försöker tävla med björkarna om vem som kan lysa starkast i gult. Håller tummarna hårt för att även denna magnolia ska klara vintrarna här hos oss!
 
 

Vi är på gång!

Efter ett uppehåll i rusten (under tiden jag var gravid och lilltjen sedan var en bebis) är vi nu på gång igen! Turen har kommit till källaren där vi ska göra iordning ett gästrum.
 
Av mina foton att dömma verkar gästrummet få eget badrum. Det är inte tanken... Tyvärr har väggarna i källaren tidigare målats med en färg som inte släpper igenom fukt. Och på golvet ligger en plastmatta som inte heller släpper igenom fukt. Resultatet av att använda sådana material i en källare? Svartmögel under mattan och ruttna bjälkar i innerväggen. Väggen mot bastuns duschrum måste alltså rivas helt. Lika bra det eftersom vi då också fick bekräftat att det inte finns fuktspärr i duschrummet! Men nu ska allt bli nytt och fint! I alla fall gästrummet... Duschrummet ligger lågt på prioriteringslistan så dit stänger vi nog bara dörren. När vi väl fått upp en vägg igen vill säga...
 
 

RSS 2.0