Pergola

Det är full fart här hemma hela tiden. Storasyster som är tre år har energi som en duracellkanin! Till min stora glädje är Lillasyster (än så länge) betydligt lugnare och sover mest hela tiden. Vardagslyx just nu är att få några minuter för mig själv med en tidning och en kopp te. Gärna här i den övervuxna, mysiga pergolan!
 
 

Förvandlad vindsvåning

Idag visar jag före- och efterbilder från en lägenhet. Det är en vindsvåning som genomgått en total förvandling sedan min man köpte huset som lägenheten ligger i. Jag har naturligtvis varit med på ett hörn som smakråd vid rusten...
 
Snickaren som gjort mycket av arbetet med lägenheten föll för den redan i planeringsstadiet. Han blev den första hyresgästen och rustade den alltså åt sig själv. Det märks för han lade verkligen ner sin själ i att få till alla detaljer perfekt! Lägenheten står idag tom, i väntan på att nästa hyresgäst ska flytta in. Gissa om intresset var stort när vi utannonserade den här lägenheten på Blocket?!? Hela vinden är en stor, ljus och härlig 3:a.
 
 
Tidigare var stora delar av vinden oinredd och innehöll vindsförråd.
 
 
Badrummet är betydligt större och fräschare nu...
 
 
Innan rusten fick hyresgästen på vinden duscha nere i källaren och wc-rummet var inte mycket att hurra för...
 
 
 Lägenheten har öppnats upp så att även trapphuset upp till vinden är en del av lägenheten.
 
 
Innan rusten såg trapphuset ut så här:
 
 
Om jag inte älskat vårt hus så mycket hade jag absolut varit sugen på att flytta till den här lägenheten! Trots att den är i minsta laget för vår familj...

Underbara sommar!

Jag och tjejerna har haft ett par härliga dagar vid havet i mina föräldrars stuga. Dagarna flöt sakta förbi och jag ägnade dem åt lagom ansträngande aktiviteter som att t.ex. sitta vid strandkanten och vakta Storasysters mumsiga skatt under tiden hon letade fler skatter i form av vackra stenar. Underbara svenska sommar!
 
 

Maackia

Ett favoritträd här hemma är Maackia Amurensis som vi köpte hos Zetas förra sommaren. Trädet hade stått på önskelistan sedan jag fick upp ögonen för det inne i bloggen Livet på Solsidan. Den gröna färgen på bladen går åt limegrönt. I framtiden hoppas jag på vita, väldoftande blomklasar i slutet av sommaren, då inte några andra träd blommar.
 

När bladen slog ut i våras var de silverfärgade och såg ut som sammet. Mycket vackert! Trädet ska dessutom vara härdigt till zon 4 (5). Helt klart en värdig ersättare till det sjuka rosenhagtornet som stod här tidigare.
(Ignorera den rufsiga gräsmattan... Jag skyller på att gräsklipparen var inne på lagning!)
 

Tävlingsinriktade blommor

I den nyaste delen av vår trädgård, som jag kallar perennträdgården, är det minst sagt vildvuxet just nu. De upphöjda planteringarna med plåtkanter i kombination med den fina jord vi fick hemkörd gör att allting växer som ogräs och blir dubbelt så högt jämfört med vad jag förväntade mig. Blommorna verkar tävla om att bli högst och sedan kasta sig över sina grannar! Roligt att det växer bra, men stökigt!
 
 
Annat var det i våras när växterna var små. Då var det ordning och reda och varje växt höll sig på sin plats... Jag behöver helt enkelt fler rabatter dit jag kan flytta en del växter så att det inte blir så fullt i perennträdgården! Börjar misstänka att jag aldrig kommer att få tillräckligt många rabatter för att vara nöjd. :)
 
 

Ett lysande fynd

Sommarens stora fynd har jag gjort hos Röda korset. Gissa om jag blev lycklig när jag fick syn på Verner Pantons bordslampa Panthella där!?! Nu försöker jag visserligen plastbanta här hemma, men denna designklassiker som introducerades av Louis Poulsen 1971 kunde jag helt enkelt inte stå emot!
 
Min lampa är vintage och inte nytillverkad, vilket bl.a. syns på att lampknappen sitter på lampans fot (på senare versioner sitter knappen på sladden). Först trodde jag att det var fel på lampan, men det visade sig snabbt att man måste trycka två gånger på knappen för att tända lampan. Det är inte ett fel, utan en funktionalitet som finns på orginalversionen! Lampan levererades då med en speciell glödlampa som lyste med 60, 100 eller 160 watt beroende på hur många gånger man tryckte på knappen. Denna gamla dimmer-funktionalitet är alltså anledningen till att jag med dagens moderna lampa iskruvad måste trycka två gånger för att den ska tändas (eller släckas).
 
 
 

RSS 2.0