Wij trädgårdar

Vi besökte Wij Trädgårdar i Ockelbo när de arrangerade rosdagar även denna sommar. (Jag har skrivit om detta ställe tidigare.) Ser att jag råkade fånga Lars Krantz på fotot nedan. Det är Lars som har skapat Wij trädgårdar (och tidigare även utvecklat Rosendals Trädgård i Stockholm). En guidad tur med honom är ett måste om du åker till Wij! De paraplyformade spaljéerna som det klättrar rosor och klematis i finns på önskelistan till vår egen trädgård.
 
 
Jag tittar lite extra på häckarna av liguster som ramar in många av planteringarna. All liguster vi har i vår trädgård kommer nämligen från sticklingar som jag fått vid ett tidigare besök i Wij. Jag hade då turen att komma precis när häckarna klipptes och fick plocka med mig så många sticklingar som jag ville. Nu kommer det visserligen att dröja innan våra häckar ser så här täta och fina ut... Men en dag så!
 
 
 

Virkat fikabröd

Hej bloggen, kul att vara tillbaka på riktigt! Vi har köpt en ny dator och äntligen kan jag tömma kameran på alla foton jag tagit de senaste månaderna!
 
Just nu lägger jag mer tid på att beundra vad andra virkat (finns många inspirerande facebookgrupper) och mindre tid på att virka själv. Lite fikabröd virkade jag i alla fall till Lilla J:s 3-årsdag. Recepten på godsakerna hittade jag i Jennie Olssons bok "Virkade kakor". Till min stora glädje uppskattade Lilla J verkligen denna present och bjuder nu dagligen oss på fika.
 

RSS 2.0