Böcker i inredningen

Jag älskar böcker och att läsa. Dessutom tycker jag att böcker är fina och gärna ska synas i hemmet.

Här är några foton av den duktiga fotografen Polly Wreford.


Inbjudningskort

Så här såg inbjudningskorten till vårt cocktailparty ut. Min gulliga pysselkompis P hjälpte mig massproducera dem.


Födelsedagsfest

Det har varit tyst här på bloggen ett tag eftersom jag haft fullt upp med att fylla år. Jag fyllde jämnt i onsdags och det firade H och jag på annat håll. Igår var det dags för festen tillsammans med släkt och vänner. Vi hade ett cocktailparty med många gäster här hemma och det var mycket vi ville fixa innan dess.

När det gäller festförberedelser gillar jag att baka bäst. Jag är så förtjust i mitt förkläde från Nyblom & Kollén och den rosa skålen att jag bjuder på en liten glimt av mig själv här i bloggen.


En annan förberedelse som inte är fullt lika roligt är att laga all maten... Jag tror aldrig att jag har handlat så mycket mat vid ett tillfälle tidigare! Som tur är så är H en mästare i köket och snälla familjemedlemmar kom tidigare och hjälpte till de med.

Jag hade så roligt på festen! Älskar att ha huset fullt av alla jag tycker om!

Vi höll igång i 12 timmar så H och jag kom inte i säng förrän kl 5 imorse. Men kvällens största action var ändå en biljakt som utspelade sig här utanför. Polisen jagade ett drogpåverkat par och biljakten i hög hastighet utanför fönstret kunde varit hämtad från en film där poliserna körde på buset för att till slut preja ut dem på ängen och med dragna vapen slita ut föraren genom fönstret.


Inköp på loppis

Det bästa med att vara husägare måste vara att sitta och äta frukosten ute i trädgården! Apropå trädgården ska första riktiga rabatten snart, snart vara färdig. Eller färdig och färdig... De första växterna nergrävda i den i alla fall... Bildbevis kommer.

Här är ett par foton av mina senaste loppisfynd; härligt somriga Gefle-tallrikar att äta morgonfilen ur, broderade servetter och lite söt spets.


Schersmin

Nu blommar schersminen och doftar så gott här hemma. Jag plockar in kvistar att njuta av. Här är de placerade i några små vaser jag hittat på loppis.


Garageuppfarter

Gräset växer i gruset på vår uppfart och jag fantiserar om hur det skulle kunna se ut. Här är två idéer jag gillar: Att lägga ett annat möster på gången mot entrén för att markera den och att dela av uppfarten till dubbelgaraget.


Foton från Flisby

Tapetsering

Det är samma sak varje gång vi tapetserar. Först tapetserar vi ett varv med vit återställare för att slippa bredspackla över väven som sitter i hela huset. Och sedan är det dags för tapeten. Och då börjar jag: Ojoj, blir det inte väldigt mönstrat..? Borde vi inte ha helt vita väggar bara? Vad tänkte jag som föreslog en sådan mönstrad tapet?! Blir inte det här väldigt blommigt..? Väldigt randigt..? Som tur är har det hittills blivit bra när det blivit färdigt. Trots att väggarna inte är helt vita.


Polly Wreford

Hittade dessa vackra foton tagna av fotografen Polly Wreford. Jag njuter verkligen av att titta på foton som dessa!


En härlig dag i stugan

Förra veckan hälsade jag på mamma och pappa i deras stuga. Mamma och jag gled runt nercabbat på landet och betade av alla lokala antikaffärer/loppisar vi kunde hitta. Inköpen dyker säkert upp här inom kort... En utflykt med båten blev det också.

Pappa har skrivit på för pension och det firades med champagne och jordgubbar. En härlig dag!Jag vet inte vad mamma gör med sina växter, men de blir enorma! Jag fick pelargonskott och håller nu tummarna för att de kommer att trivas lika bra här hemma.

RSS 2.0