Årliga tulpanduellen

Men vad i £#¤%&! Jaha... Nu står det alltså 5-1 till rådjuren. Förra året fungerade min häxblandning med ammoniak, vatten och benmjöl. I vår var jag tidigt ute och ställde kaxigt ut mina stinkande burkar och räknade med ännu en seger. Men i år fick bara tulpaner som lutar sig mot burkarna med den äckliga sörjan vara kvar. Rabatten längs med huset har iof klarat sig än så länge, men i den nya perennträdgården ser det inte ut att bli många tulpaner i år.
 
 
Tur att förra årets gigantiska tulpaner lyckades fastna på några bilder. Vem skulle annars tro på att jag haft tulpaner stora som en 1-åring!?!
 
 

Startskottet har gått

Äntligen är trädgårdssäsongen igång! Hittills är det lökarna som står för jobbet. Mina insatser är minimala än så länge. Men jag sköter det viktigaste; den/de dagliga inspektionsrundorna för att se vad som hänt sedan dagen innan! Trädgården vaknar till liv, och det går fort!
 
 

Josef Frank piggar upp!

Jag har plockat fram mina kuddar i olika tyger från Svenskt tenn. Älskar Josef Franks härliga mönster! Jag blir så glad av dem! En kudde i Estrid Ericsons klassiska tyg med små elefanter fick också komma fram ur gömmorna och passar bra till de andra.
 
 
 
En favoritbild som inspirerar mig mycket är den nedan från Svenskt Tenn. Den bilden får mig till och med att börja överväga gardiner i vardagsrummet.
 

RSS 2.0