Pysselrummet klart!

Nu är pysselrummet klart! Nåja, nästan i alla fall. Fattas bara gardin och lite mer småpiffande. Men jag är så otroligt nöjd med mitt nya rum så jag måste visa det direkt!

Jag har målat hela rummet och så gott som allting som finns där inne. Och jag är mer än lite stolt över att jag gjort allting själv (H har enbart hjälpt till med att skruva upp väggskåpet och arbetsbänken).

(Om ni vill veta hur rummet såg ut innan finns det förskräckliga före-foton)


Födelsedagspresenter

Jag hade en härlig semestervecka i Finland och är tillbaka på svensk mark. Här hemma har vi firat min födelsedag tillsammans med familj och närmaste vänner. Fick som vanligt massor av fantastiska presenter! På inredningstemat bl.a. skålar från Mateus som jag kastat längtande blickar efter i flera år och kanske den tjusigaste diskhandduken av dem alla från Marimekko:


Spaljéer

Semester! Just nu är jag i Finland och hälsar på släkten. Vi slappar och fikar hela dagarna. Lungt och skönt! Men det börjar klia rejält i kroppen efter att få fortsätta fixa hemma. H är kvar på hemmaplan och rapporterar att vädret är lika fantastiskt där. Skönt att höra att jag inte missar några regniga dagar då vi borde tapetsera...

Ett av sommarens projekt är rabatten ut mot vägen. Det enda som finns där idag är tre stycken klätterrosor som jag planterade förra året. Nu börjar rosorna luta rejält och det är dags att ge dem lite stöd i tillvaron. Här är några spaljéer som alla är snygga på sitt sätt. Men vilken passar till vårt hus?! Just idag är jag lite extra svag för den längst ner...
Foton: Haderup Eksport, Fullerö handel, Möbelvärlden.se, Posh Living, MontageService via Hus nr 8


Sommarens husprojekt 2010

Jag gillar Small Town Styles idé att lista sommarens projekt med före-bilder och i slutet av sommaren följa upp med efter-bilder. Här kommer min egen lista över vad som ska göras här hemma i sommar:


Trapphuset
- Måla tak
- Måla lister
- Tapetsera med återställare
- Tapetsera med vanlig tapet
- Sätt upp belysning + lampknappar

Pysselrummet

- Ordna en arbetsbänk + stolar
- Sätta upp skåp på väggen
- Sy gardin
- Fixa eluttag och brytare


(en gammal bild, täckningen är nu är borta och ett turkostskåp står på plats)Rabatt långsida
- Rensa ogräs
- Lägga markduk och stenar närmast väggen
- Planera och plantera växter
- Spaljé till rosor

Norrgaveln
- Måla lyktstolpe
- Måla balkongräcke
- Stenlägga uppfarten (inte säkert att det blir gjort i år...)

Och slutligen ett drömprojekt som kanske, kanske blir av i år:
Anlägga ört/krydd/blomsterrabatter i gläntan
- Planera
- Gräva
- Lägga markduk
- Fylla på med ny jord
- Stensättning runt rabatter
- Anlägga gångar
- Plantera växter


RSS 2.0