Wij trädgård & shabby vitt

Vi har gjort en utflykt till Ockelbo för att besöka Wij trädgårdar. Jag tycker mycket om deras rosenträdgård. Kul att se så många rosor på samma plats som är härdiga i zon 5.


Passade på att titta in till Villa Antik som säljer vitmålade möbler i mängder. Ett vitt paradis för den som gillar shabby chic-stilen.

Själv är jag mer tveksam. På håll ser det vackert ut med alla vita möbler. Men det är lite väl shabby för min smak. Jag tycker inte att man ska skippa spacklet och annat underarbete. Att spruta vitfärg på gamla möbler som tidigare varit behandlade så att det blir centimeterstora bubblor i den nya färgen tycker jag faktiskt är att förstöra möbler. Men det finns säkert många som tycker att det är snyggt...


Blommande presenter

Grått väder idag igen. Tur att vi har vackra, blommande födelsedagspresenter att njuta av här inne.


Firat födelsedag

Igår fyllde jag år. Då vi hade stor bröllopsfest för drygt en månad sedan blev det i år ett lite mindre födelsedagsfirande med enbart våra familjer.

Jag var sugen på att testa någonting nytt så i år bakades det Cake pops och Macaroons. Jag har aldrig ätit någonting som varit för sött, men våra Macaroons var på gränsen... (Bara smulor kvar när jag kom på att plocka fram kameran) Cake pops var roliga att göra och mättade som en hel måltid. Mums!


Skamvrån åtgärdas

Dag 1

Hm, det här skuggiga hörnet på norrsidan är verkligen hemskt fult och trist...

Dag 2

Jag tänkte skrapa bort lite grus och hälla dit lite jord att plantera i.
Men H föreslog en upphöjd rabatt och vi började gräva...

Dag 3

Gräver ner dräneringsrör och förlänger befintlig dränering med platon-matta för att skydda huset lite extra.Fortsättning följer...


Garpenbergs Herrgård

Efter bröllopet bodde vi ett par härliga dagar på Garpenbergs herrgård i Dalarna.
Maria (som startade inredningsbutikerna House) har ägnat det senaste 1,5 året till att inreda herrgården i en maffig slottsstil med en mix av gammalt och nytt. Jag fick känslan av att vandra omkring i ett museum. Men här fick jag slå mig ner i de olika vackra möbelgrupperna och dricka te och mumsa chokladpraliner. En weekend här rekommenderas absolut.


.


Vi bodde i ett av flygelrummen som nyligen blivit färdigrustat. Mycket fint! Vi har på tok för lite slottsstil hemma...


Uteplatsen 2011

Det har varit några riktigt fina dagar den här veckan! Än har jag har inte semester, men all ledig tid tillbringas utomhus. Gärna med en trave tidningar i en av favoritstolarna. Varje kväll har vi samma samtalsämne här hemma: Vilka träd kan vi fälla för att förlänga kvällssolen? Och är det värt att ta ner den vackra björken för 20 minuters extra sol..? Det är så roligt att ha en trädgård att planera och pyssla om!


RSS 2.0