En bokmals paradis

Det var en gång en kvinna som älskade att läsa. Åren gick och hon samlade på sig många, många böcker. Så en dag fick hon helt enkelt nog av böckerna och bestämde sig för att göra sig av med dem. Hon fyllde sin lilla bil med böcker och körde till sin arbetsplats och dumpade hela litteraturskatten i en sopcontainer där. Två varv med proppfull bil hann hon köra innan vår hjälte upptäckte henne. Vår hjälte tyckte att det var synd att kasta alla böckerna och erbjöd sig att ta med resterande böcker hem till sin bokslukande sambo. Kvinnan blev mycket glad över att någon visade intresse för hennes samling och skänkte resten av sina böcker till hjälten.
 
Hemma hos hjälten och hans bokslukande sambo började travarna med flyttkartonger, fyllda av böcker, snart göra det omöjligt att ta sig in i lägenheten. Bokslukaren gick igenom boktravarna och sorterade ut alla böcker hon ville läsa. Därefter ringde hon till sin kompis Bokmalen och erbjöd henne resten. Bokmalen trodde att hon hamnat i paradiset när hon klev innanför ytterdörren hemma hos sina vänner och såg alla travar med böcker.
 
Bokmalen fick även hon med sig en rejäl hög böcker hem som hon ville läsa. Det var både tantsnusk, nobellpristagare och allt där emellan. 166 stycken böcker för att vara exakt.
 
Resten av böckerna fick ett nytt hem hos släktingar, grannar och Röda korset. Slutet gott, allting gott!
 
166 stycken böcker som behöver få plats i mitt bibliotek

Kommentarer
Postat av: Jenny

Åh så härligt! ÄLSKA BÖCKER! =)

2013-02-01 @ 15:29:57
URL: http://nilssonskahuset.blogspot.com/
Postat av: Livet på solsidan

Kan tro att bokmalen är nöjd efter det samtalet. Nu har du ju att göra en vecka - eller två ;)

Jag ser tom en dubblett. Fast det har du säkert redan noterat...

Kram Tamara

Svar: Jupp! Men såg dubbletten först på fotot. Ärligt talat känner jag inte till boken ens. Vet bara att den alltid stått i mina föräldrars bokhylla. Och nu dubbelt upp i min! :)
Kram
MissStorm

2013-02-01 @ 18:13:41
URL: http://livetpasolsidan.blogg.se
Postat av: Erika Kvarnlöf

Åh...är det sant? Vilken grej. Och vilken tur att ni räddade böckerna!!! Man får bara inte slänga böcker!!

Kram Kikan

2013-03-21 @ 21:37:10
URL: http://hemmahoskikan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se