Tygtavla av Kaiku

Vi fick det härliga Marimekkotyget Kaiku i bröllopspresent. Vi har varit nära att göra en tygtavla av det flera gånger, men kört fast när vi diskuterat det ultimata sättet att göra en tygtavla (rundstavar, frigolit, plywood, stål...). Men äntligen hänger nu tavlan på väggen i kontoret! Det slutade med att H snickrade en ram av hyvlade 1 tum 4. En vän som tittade förbi hjälpte mig att klä ramen med ett spänt, gammalt lakan och därefter tyget. Jättesnyggt! Och vårigt!
 

Jag - En elektriker?

Inte för att skryta, men jag borde nu nästan kunna titulera mig elektriker! För gissa vem som bytt ut elen i lampan på fotot nedan?! En liten ledtråd: Det är inte hantverkaren som jag är gift med.
 
Lampan släpade min mamma hem från England för 100 år sedan innan jag fanns. Jag är glad att jag inte målade den vit under min mest kritvita period. Den gröna färgen passar bra med allt annat grönt i vårt hemma-kontor. Och eftersom vi nu börjar få hyfsad ordning där inne är det dags för ett till rum att få en egen kategori här i bloggen: "Hos mig - Kontor".
 
 
 

Jul i vardagsrummet

Vi njuter av långhelgens sista lediga dag tillsammans. Det har varit en lång ledighet, men samtidigt på tok för kort. Det finns ju så mycket jag vill hinna med att göra när vi alla är hemma! Förutom att slappa har vi röjt och rensat i skåpen. Skönt att få lite ordning! Och så har vi börjat snygga till hemmakontoret. Men inte tillräckligt för att visa bilder därifrån än, så här kommer istället lite foton från vårt fortfarande juliga vardagsrum.
 
Luciatåget på spiselkransen är Lisa Larssons adventsbarn och en av mina julklappar. Tycker jättemycket om det!
 

RSS 2.0